Krem juha od kestena
Kruh narežite na kockice, stavite u lim na masni papir, pokapajte s 30 ml maslinovog ulja i pecite 4 minute na 190 °C, promiješajte i pecite još 1 – 2 minute.
Kestene zarežite i pecite u pećnici 15 minuta. Luk nasjeckajte, naribajte celer. Na maslinovom ulju pirjajte luk i celer 15 minuta, podlijte s malo temeljca.
U međuvremenu ogulite kestene, ostavite nekoliko komada za dekoriranje. Dodajte kestene na luk, podlijte temeljcem da budu pokriveni i kuhajte dok ne omekšaju.
Miksajte juhu, dodajte temeljca do željene gustoće, začinite solju i paprom, kuhajte još 2 – 3 minute. Kiselo vrhnje razmutite s malo vrućeg temeljca i umiješajte u juhu kad ugasite vatru.
Juhu poslužite s kockicama prženog kruha, dekorirajte ploškama kestena i sjeckanim peršinom.