Espresso martini tiramisu brownie
Otopite maslac u tavi na srednjoj vatri. Maknite s vatre i prebacite u zdjelu. Dodajte polovicu nasjeckane tamne čokolade i šećer te miješajte dok se čokolada ne otopi. Zatim pustite da se smjesa ohladi 5 minuta.
Umiješajte ekstrakt vanilije, a zatim dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok se potpuno ne sjedini. Potom dodajte brašno, kakao prah, ostatak nasjeckane tamne čokolade i prstohvat soli te izmiješajte. Ulijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite na 180 °C 25-30 minuta.
U posudi pomiješajte mascarpone, vrhnje, espresso, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobijete glatku kremu.
Potpuno ohlađeni brownie izrežite uz pomoć čaše. Pomiješajte espresso i liker od kave. U svaku čašu dodajte brownie i natopite ga kavom. Dodajte kremu od mascarponea i ukrasite zrnima kave i kakaom.