Domaći puding od vanilije s karameliziranom bananom

U posudi s debljim dnom dobro pomiješajte šećer i vanilin šećer, kukuruzni škrob, sol,vaniliju i žumanjke. Dodajte malu količinu mlijeka pa ponovno dobro promiješajte tako da uklonite sve grudice. Dodajte i ostatak mlijeka.

Kuhajte na srednjoj vatri, neprestano miješajući dok se ne pojave mjehurići i smjesa se ne počne zgušnjavati, otprilike 10 minuta. Maknite s vatre.

Prebacite puding u čaše i ohladite. Banane narežite na kolutiće.Tavu zagrijte na srednjoj vatri, dodajte maslac, banane i šećer. Banane pržite dok ne postanu zlatne, 4 minute. Lagano preokrenite banane da dobiju boju s druge strane i pržite još minutu.

Na ohlađeni puding stavite zdrobljeni keks, rashlađene karamelizirane banane i ukrasite tučenim vrhnjem za šlag.

Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(1)
(0)
(0)
(0)