Domaća bajadera od lješnjaka

U lončić dodajte vodu, šećer i vanilin šećer. Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, oko pet minuta, pa dodajte maslac narezan na kockice i miješajte dok se ne otopi.

U posudu dodajte sirup, mljevene lješnjake i kekse. Dobro promiješajte pa podijelite na dva dijela.

Na pari otopite čokoladu te je dodajte u jednu polovicu. U pleh ravnomjerno nanesite prvo tamniju smjesu, a onda u pravilnom sloju i svjetliju. Ohladite u hladnjaku dok pripremite glazuru.

Za domaću bajaderu trebat će vam kalup otprilike 25x35 cm. Ako nemate odgovarajući kalup skratite veći uz pomoć aluminijske folije.

Na pari otopite tamnu čokoladu, maslac narezan na kockice, ulje i vodu. Glazurom prelijte kolač i stavite ga na hlađenje, najmanje 5 sati, najbolje preko noći. Narežite na pravokutnike i poslužite.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)