Čokoladna torta s cimetom
U veliku zdjelu dodajte kiselo vrhnje, čokoladu i maslac. Rastopite smjesu preko vodene kupelji, povremeno miješajući. U zasebnoj zdjeli dobro pomiješajte kakaov prah i cimet s 3 žlice kipuće vode pa dodajte smjesi s otopljenom čokoladom te pomiješate. Izvadite iz vodene kupelji i stavite sa strane.
U zasebnoj zdjeli ručnim mikserom izradite cijela jaja sa šećerom dok ne postanu bijela i pjenasta. Stavite sa strane.
U trećoj zdjeli spojite brašno, sodu, prašak za pecivo i sol.
Prelijte smjesu od rastopljene čokolade preko mješavine jaja i promiješajte da se sjedini. Suhe sastojke dodajte u nekoliko serija miješajući špatulom dok sve nije promiješano. Ulijte smjesu u dva kalupa promjera 18 cm obložena maslacem i brašnom i pecite oko 45 minuta u sredini pećnice zagrijane na 180°C ili dok tanki drveni štapić ne izađe čist kada se umetne u središte biskvita.
Mascarpone i krem namaz pomiješajte ručnim mikserom i ohladite nekoliko sati. Izmiksajte vrhnje u šlag i umiješajte u smjesu s mascarponeom. Ohladite.
Kada je biskvit potpuno rashlađen svaki podijelite na dva dijela, tri donja biskvita premažite s mascarpone kremom pa poklopite zadnjim biskvitom. Obložite kremom i rashladite barem nekoliko sati.
Zagrijte vrhnje za šlag tik do vrenja pa prelijte preko izlomljene čokolade. Dodajte cimet pa dobro promiješajte i ostavite da se rashladi 10 minuta povremeno miješajući. Nanesite tanki sloj preko vrha torte. Ostatak ganachea ohladite prvo do sobne temperature, a onda i u hladnjaku 1 h. Izradite kratko ručnim mikserom pa stavite u vrećicu za ukrašavanje i na vrhu torte napravite jelke od ganachea.