Cobbler od breskve sa sladoledom od burbon vanilije

Breskve ogulite, odstranite im košticu i narežite na kriške. Pospite s 40 g šećera, vanilin šećerom i lagano zakuhajte 2 minute tako da breskve malo omekšaju i puste sok.

Narežite 80 g maslaca i stavite u posudu za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180°C i stavite posudu u pećnicu tako da se maslac otopi.

Brašnu dodajte 80 g šećera i prašak za pecivo te dobro promiješajte pjenjačom. Smjesi dodajte mlijeko i miješajte tek dok nije povezana i ne vidite više tragove brašna. Ulijte smjesu na rastopljeni maslac i složite breskve zajedno sa sokom po vrhu.

Pecite 40 minuta. Poslužite toplo uz Gelatissimo sladoled od burbon vanilije.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5