Cheesecake medenjaci

Pomiješajte omekšali krem sir sa šećerom u prahu i vanilijom. Žličicom oblikujte 12 kuglica i stavite ih na pripremljeni papir za pečenje. Stavite u zamrzivač na najmanje sat vremena, dok kuglice ne postanu dovoljno čvrste da zadrže oblik.

U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, začin za medenjake i sol. U drugoj zdjeli izmiksajte omekšali maslac dok ne postane kremast, zatim dodajte smeđi šećer pa miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Umiješajte med, zatim jaje i vaniliju. Dodajte suhe sastojke i miješajte dok se sve ne sjedini. Od smjese oblikujte 12 kuglica te ohladite tijesto u hladnjaku najmanje dva sata.

Zagrijte pećnicu na 180 °C. U plitku zdjelu stavite šećer za uvaljavanje. Spljoštite kuglicu tijesta, stavite u sredinu kuglicu cheesecake nadjeva i obavijte je tijestom. Lagano oblikujte kuglu među dlanovima i uvaljajte je u šećer. Posložite kugle na pleh za pečenje s razmakom jer će se tijekom pečenja keksi raširiti. Pecite oko 10 minuta.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5