Cheesecake blondie s borovnicama
Maslac držite na sobnoj temperaturi dok nije potpuno mekan. Možete ga razmekšati i u mikrovalnoj pećnici, samo ga zagrijavajte u manjim intervalima tako da se skroz ne otopi.Pomiješajte smeđi i bijeli šećer pa im dodajte maslac. Miješajte pjenjačom par minuta pa dodajte 1 jaje i 1 bjelanjak, a žumanjak sačuvajte za nadjev.
Miješajte pjenjačom dok čitava smjesa nije postala svjetlija i kompaktna. Dodajte aromu vanilije i dobro promiješajte.
U brašno dodajte prašak za pecivo te promiješajte ili prosijte. U smjesu s maslacom umiješajte brašno, koristeći se špatulom, dok ne vidite više tragove brašna. Smjesu prebacite u pekač koji ste obložili papirom za pečenje. Krem siru dodajte žumanjak, aromu vanilije i šećer i dobro promiješajte. Po vrhu smjese rasporedite krem sir, džem od borovnice i svježe borovnice pa okomito prođite špatulom par puta kroz pekač tako da se nadjev pomiješa s donjom smjesom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35 minuta. Servirajte rashlađeno.
Dobar tek!