Bezglutenske tortilje od crvene leće

Isperite crvenu leću i ostavite da se namače i 3-4 sata (ili preko noći).

Stavite ocijeđenu leću u blender s 240 ml vode i 2 prstohvata soli i blendajte smjesu 2 minute, dok ne postane potpuno glatka.

Tavu zagrijte na srednjoj vatri pa namastite s malo ulja. Smanjite temperaturu, ulijte oko 1 dl smjese i rasporedite je po tavi.

Pecite oko 3 minute dok se rubovi ne počnu odvajati od tave, a zatim pažljivo okrenite tortilju i pecite još minutu. Pečenu tortilju stavite na tanjur i prekrijte da se ne suši.

Ponavljajte postupak s preostalom smjesom.

Tortilje možete puniti sastojcima po želji, sa svime se dobro slažu!

Mi smo odabrali punjenja bogata proteinima te time dobili ne samo ukusan već i nutritivno kvalitetan obrok - isprobajte i uživajte! 

Pogledajte i video recept kako pripremiti proteinske tortilje od crvene leće te kako iste možete napuniti lososom,jajima ili piletinom.

Više recepata koji bi vam se mogli svidjeti pogledajte ovdje.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)