Baskijski cheesecake s pistacijama


Zagrijte pećnicu na 240 °C. U posudu stavite krem sir sobne temperature i dodajte mu šećer, ekstrakt vanilije i namaz od pistacija. Miješajte dok smjesa ne postane potpuno glatka. Dodajte jedno po jedno jaje pa kad je smjesa sjedninjena dodajte i brašno. Na kraju umiješajte vrhnje dok ne dobijete kremastu, svilenkastu teksturu.

Kalup promjera 18 cm obložite namočenim papirom za pečenje. Ulijte smjesu u kalup i lagano udarite kalupom o radnu površinu da izađu mjehurići zraka.


Pecite oko 30 minuta, dok površina ne potamni. Sredina treba ostati lagano drhtava. Ohladite tortu u kalupu, zatim pažljivo izvadite i narežite. Po želji servirajte preliveno sa zagrijanim namazom od pistacija i pospite sjeckanim pistacijama.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5