Babine fritule s kestenom, punjene kremom od prošeka
Recept by chef Melkior Bašić.
Pomiješamo jogurt s jednom žlicom kesten-pirea, naribanom jabukom, jajetom, koricom limuna i naranče te sokom od naranče, jednim čepom travarice i praškom za pecivo. Sve skupa dobro promiješamo i dodamo oštro brašno. Želimo da smjesa bude kompaktna i glatka, pa dodajemo brašna po potrebi.
Žlicom vadimo smjesu i pržimo u kipućem ulju (oko 180 °C), u loncu ili u fritezi. Tako pečene fritule izvadimo na kuhinjski papir i pustimo ih da se dobro ocijede.
Zakuhamo mlijeko. U drugoj zdjeli dobro istučemo žumanjke sa šećerom i dodamo glatko brašno. Sve skupa dobro promiješamo tako da ne bude grudica. U smjesu pažljivo dodajemo zagrijano mlijeko, miješajući malo-pomalo. Ponovno sve zakuhamo i miješamo dok se krema ne stisne.
Maknemo s vatre i umiješamo kockice maslaca i prošek. Pustimo kremu da se ohladi. Ohlađenu kremu stavimo u vrećicu za ukrašavanje s metalnim nastavkom i punimo fritule. Kad je sve spremno, preostaje još samo jedan korak. Gotove punjene fritule pospemo šećerom u prahu i serviramo.
Dobar tek!