place linkedin 1920 x 857.jpg

Ulažemo 30 milijuna eura u primanja zaposlenika

Najveće ulaganje u povijesti kompanije obuhvatit će više od 10.000 zaposlenika u operacijama i na administrativnim pozicijama

Uspješnu poslovnu godinu zaokružujemo na najbolji način za naše zaposlenike – ulažemo više od 30 milijuna eura u povećanje njihovih primanja. Riječ je o najvećem ulaganju u povijesti kompanije koje se odnosi na sva radna mjesta u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici te na više od polovice zaposlenika na administrativnim i uredskim radnim mjestima. Tako će, primjerice, bruto plaća na radnom mjestu prodavač, na kojem radi više od 50 posto svih naših zaposlenika, rasti u prosjeku za 20 posto, i to već od plaće za studeni. Uz to, dodatno je povećan i iznos ostalih materijalnih prava – božićnice, regresa i naknade za topli obrok.

„Konzum čine ljudi, a kontinuirano ulaganje u njihova primanja i poboljšavanje uvjeta rada naša je trajna misija. Cilj ovog povijesno velikog ulaganja je da se svi naši zaposlenici osjećaju pravedno plaćenima za svoj rad i doprinos poslovanju, da pokažemo da cijenimo izvrsnost te da istovremeno naša kompanija bude konkurentan i poželjan poslodavac. Ovo je još jedan u nizu koraka koje već neko vrijeme poduzimamo u ostvarenju tog cilja, a definitivno nije zadnji“, izjavio je Zoran Mitreski, izvršni direktor za maloprodaju Fortenova grupe i predsjednik Uprave Konzuma.

Povećanju plaće prethodili su razgovori sa Sindikatom trgovine Hrvatske, koji je pozdravio inicijativu Konzuma:„S Konzumom već dugi niz godina imamo dobru suradnju i produktivan socijalni dijalog čiji je rezultat potpisan Kolektivni ugovor. Veseli nas ovaj, najveći dosad, iskorak kad su u pitanju plaće i materijalna prava zaposlenika našeg vodećeg trgovačkog lanca koji zapošljava gotovo 11 tisuća ljudi“, naglasila je predsjednica sindikata Zlatica Štulić.

Osim najavljenog povećanja primanja, naši zaposlenici ovih su blagdana dobili i božićnicu te dar za dijete čiji iznosi su početkom godine povećani. Dodatno, redovito isplaćujemo i jubilarne nagrade, naknadu za novorođenče, naknadu za topli obrok, prijevoz i nagradu za učinak. Tu su i dodatno zdravstveno osiguranje, popust za zaposlenike, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i brojne druge pogodnosti, kao i mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz interna osposobljavanja i edukacije.


Prethodna novost
Sljedeća novost
Šesti put zaredom proglašeni smo Najdonatorom
Šesti put zaredom proglašeni smo Najdonatorom

Šesti put zaredom proglašeni smo Najdonatorom

Ostale obavijesti

Od 2016. godine kontinuirano pružamo podršku zajednici te smo u tu svrhu donirali više od 1.600 tona hrane.


Slične novosti

Opoziv proizvoda
Opoziv proizvoda

Opoziv proizvoda

Ostale obavijesti

Obavijest za kupce o opozivu proizvoda - Dobro - Pečenica naresci 90g

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri
Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Ostale obavijesti

Na webu je dostupna lažna stranica koja navodi našu proslavu rođendana i podjelu nagrada