Tetra pak novost.jpg

Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica

Podržavamo edukativnu inicijativu Tetra Pak o recikliranju ambalaže i kružnom gospodarstvu

U odabranim Super Konzum prodavaonicama kupnjom tri označena mliječna proizvoda partnera kampanje u Tetra Pak ambalaži s oznakom „Štiti što je dobro“ na poklon ćete dobiti čak 10 paketića Lucart EcoNatural recikliranih maramica proizvedenih od recikliranog kartonskog dijela iskorištene Tetra Pak ambalaže.

Raspored promocija:

  • od 19.studenog do 4.prosinca 2022.

Prodavaonice u Zagrebu u kojima je dostupna promocija:

  • Super Konzum Sarajevska cesta 6
  • Super Konzum Radnička cesta 49
  • Super Konzum Dubrava 241

 

Više o projektu „Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica”

Prepoznali smo vrijednu edukativnu inicijativu Tetra Pak® pod nazivom „Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica” s ciljem podizanja svijesti potrošača o važnosti recikliranja višeslojne kartonske ambalaže za napitke i educiranja o principima kružnog gospodarstva. Vrijednost inicijative prepoznali su i ostali partneri Tetra Paka - tvrtke BeljeDukatLucart te Vindija koji su se pridružili kampanji.

 

Inicijativa je osmišljena u svrhu promicanja odvojenog prikupljanja i recikliranja među hrvatskim potrošačima kao i ukazivanja na to da svatko od nas može doprinijeti kružnom gospodarstvu te iskorištenoj ambalaži dati drugi život tako što će pravilno rukovati ambalažom nakon što konzumira proizvod.

 

Kad u ruci budu imali reciklirani proizvod napravljen od Tetra Pak kartonske ambalaže, potrošači će u praksi vidjeti „drugi život ambalaže“. Cilj je kampanje educiranje potrošača o koracima koje trebaju poduzeti kako bi ambalažu pripremili za daljnje recikliranje: isprati praznu ambalažu, odmotati rubove, spljoštiti ambalažu, zadržati zatvarač na ambalaži te ju na kraju odložiti u žuti spremnik. Na taj način se uštedi čak 20 posto prostora u kontejnerima te pridonosi manjim otpuštanjima CO2 tijekom transporta.

U Zagrebu je moguće odložiti korištenu Tetra Pak ambalažu u žute spremnike. Ona se potom šalje u tvornice papira, gdje se reciklira i dobija novi život te postaje koristan i kvalitetan higijenski papirnati proizvod, kao što su maramice, ručnici ili toaletni papir.

 

 

TetraPak_letak_CRO_2022-11_130x180_v10-001.jpg

TetraPak_letak_CRO_2022-11_130x180_v10-002.jpg
Prethodna novost
Sljedeća novost

Slične novosti