1920x857_novosti.jpg

I ovih blagdana pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija

Donacijom od 30.000 eura podržat ćemo deset organizacija, a pridružiti se mogu i članovi MultiPlusCarda doniranjem BONUS eura

Ususret božićnim blagdanima opet smo udružili snage s MultiPlusCardom kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije. U okviru zajedničke inicijative „Proslavi Božić na svoj način“, donirat ćemo 30.000 eura za deset organizacija koje brinu za najpotrebitije članove našeg društva. Osim toga, naši kupci, članovi MultiPlusCarda, također se mogu pridružiti inicijativi i od 1. do 31. prosinca 2023. donirati svoje BONUS eure sakupljene tijekom kupnje u našim prodavaonicama ili kod drugih partnera programa. Ukupan iznos prikupljenih sredstava na ovaj način bit će vidljiv u aplikaciji i na stranici MultiPlusCarda.

U središtu našeg poslovanja uvijek je bila predanost ljudskim vrijednostima i svijest o napretku lokalnih zajednica u kojima je Konzum prisutan. Kao vodeći maloprodajni lanac u državi, osjećamo odgovornost svoj društveni utjecaj koristiti za izgradnju prosperitetnijeg društva, a pružanje pomoći i podrške onima kojima je najpotrebnija dio je naše tradicije. Stoga ćemo u suradnji s MultiPlusCardom i ove godine u zajedničkoj božićnoj inicijativi podržati deset organizacija koje nesebično rade za dobrobit najosjetljivijih“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma i članica Uprave MultiPlusCarda.   

Kao i prethodne godine, donaciju od 30.000 eura raspodijelit ćemo između deset organizacija i udruga diljem Hrvatske koje pomažu potrebitima, a čije financijske mogućnosti često ne dopuštaju pokrivanje više od osnovnih troškova. Svaka od ovih organizacija okuplja pojedince, često volontere i ljude dobre volje, koji su svakodnevno posvećeni radu s djecom kojoj je potrebna posebna skrb ili imaju teškoće u razvoju, mladima s komunikacijskim teškoćama, osobama koje su proživjele nekakav oblik zanemarivanja, nasilja i diskriminacije, osobama starije životne dobi, kao i napuštenim životinjama kojima su nježnost i pomoć jednako potrebni.

Među njima su Udruga Iris za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja iz Bjelovara koja vodi Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja, Udruga Brački pupoljci koja okuplja obitelji djece s teškoćama u razvoju s otoka Brača i pruža podršku obiteljima kroz obiteljsko savjetovanje i terapije. Donaciju će primiti i Centar MURID iz Čakovca koji pruža stručnu podršku roditeljima djece s razvojnim rizicima ili teškoćama u razvoju u dobi od rođenja do polaska u školu, kao i Dječji dom Tić iz Rijeke koji kroz savjetovalište i poludnevni boravak radi s djecom i mladima koji su proživjeli nekakav oblik nasilja, zlostavljanje ili zanemarivanje.

Među organizacijama je i Centar Slave Raškaj Zagreb, ustanova u sustavu socijalne skrbi koja se bavi pružanjem usluga djeci, mladima i odraslim osobama s komunikacijskim teškoćama te Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor iz Karlovca koji pruža usluge zbrinjavanja i odgoja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi  u dobi od 7 do 21 godinu.

Na popisu je i Udruga Breza iz Osijeka osnovana s ciljem pružanja podrške mladima koji su izašli iz ustanova socijalne skrbi, a nisu imali mogućnost povratka u vlastite obitelji kao niti osigurano radno mjesto i stambeno pitanje. Donaciju će dobiti i Udruga za informiranje, širenje i razvoj socijalnih usluga za starije osobe starKA iz Karlovca koja okuplja dionike sustava skrbi za starije osobe i organizator je nacionalne „stopAgeism“ kampanje. Tu je i Hrvatska udruga zaštitnika životinja Noina arka, ujedno i najstarija udruga za skrb i zaštitu napuštenih pasa i mačaka te Udruga Prava šapa koja spašava napuštene mačke i osigurava im veterinarsku skrb.

Ovih blagdana postanite karikom u nizu dobrih djela, proširite toplinu i podarite radost onima kojima je najpotrebnija. Detaljnije informacije o samim udrugama i procesu doniranja potražite ovdje.


Prethodna novost
Sljedeća novost

Slične novosti

Opoziv proizvoda
Opoziv proizvoda

Opoziv proizvoda

Ostale obavijesti

Obavijest za kupce o opozivu proizvoda - Dobro - Pečenica naresci 90g

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri
Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Ostale obavijesti

Na webu je dostupna lažna stranica koja navodi našu proslavu rođendana i podjelu nagrada