BANNER-web-HR-1920x857-02.jpg

Podržavamo edukativnu kampanju 'EU bira sigurnu hranu'

Budite informirani pri odabiru namirnica te saznajte više o visokim EU standardim vezanim uz sigurnost hrane i znanosti koja stoji iza tih procesa

Europska agencija za sigurnost hrane (HFSA) i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) pokrenule su kampanju o sigurnosti hrane „EU bira sigurnu hranu“ .

Osnovni cilj ove edukativne kampanje je povećati informiranost potrošača pri svakodnevnom odabiru namirnica te ukazati na visoke EU standarde vezane uz sigurnost hrane i znanost koja stoji iza tih procesa.

Svaki potrošač dio je sustava sigurnosti hrane jer svojim odlukama utječe na sigurnost hrane koju konzumira. Zato se kampanjom želi povećati informiranost potrošača o načinima tumačenja deklaracija, čuvanja i pripremanja namirnica s ciljem smanjenja akrilamida u hrani, pravilnog održavanja higijene hrane, odabira namirnica temeljem preporučenih hranjivih vrijednosti te gdje pronaći informacije o alergenima koji se nalaze u hrani.

U cilju da svi naši potrošači budu informirani pri odabiru hrane koju konzumiraju dio smo ove hvalevrijedne edukativne kampanje.

Posjetite web stranicu i naučite nešto više o znanosti koja stoji iza hrane na vašim tanjurim.


Prethodna novost
Obavijest o lažnim nagradnim igrama
Obavijest o lažnim nagradnim igrama

Obavijest o lažnim nagradnim igrama

​Na društvenim mrežama ovih se dana pojavila lažna nagradna igra sa stranice koja bez dopuštenja koristi Konzum logo i fotografije.

Sljedeća novost