BANNER-web-HR-1920x857-02.jpg

Podržavamo edukativnu kampanju 'EU bira sigurnu hranu'

Budite informirani pri odabiru namirnica te saznajte više o visokim EU standardim vezanim uz sigurnost hrane i znanosti koja stoji iza tih procesa

Europska agencija za sigurnost hrane (HFSA) i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) pokrenule su kampanju o sigurnosti hrane „EU bira sigurnu hranu“ .

Osnovni cilj ove edukativne kampanje je povećati informiranost potrošača pri svakodnevnom odabiru namirnica te ukazati na visoke EU standarde vezane uz sigurnost hrane i znanost koja stoji iza tih procesa.

Svaki potrošač dio je sustava sigurnosti hrane jer svojim odlukama utječe na sigurnost hrane koju konzumira. Zato se kampanjom želi povećati informiranost potrošača o načinima tumačenja deklaracija, čuvanja i pripremanja namirnica s ciljem smanjenja akrilamida u hrani, pravilnog održavanja higijene hrane, odabira namirnica temeljem preporučenih hranjivih vrijednosti te gdje pronaći informacije o alergenima koji se nalaze u hrani.

U cilju da svi naši potrošači budu informirani pri odabiru hrane koju konzumiraju dio smo ove hvalevrijedne edukativne kampanje.

Posjetite web stranicu i naučite nešto više o znanosti koja stoji iza hrane na vašim tanjurim.


Prethodna novost
Obavijest o lažnim nagradnim igrama
Obavijest o lažnim nagradnim igrama

Obavijest o lažnim nagradnim igrama

Novosti

​Na društvenim mrežama ovih se dana pojavila lažna nagradna igra sa stranice koja bez dopuštenja koristi Konzum logo i fotografije.

Sljedeća novost

Slične novosti

Pametna rješenja rasvjete
Pametna rješenja rasvjete

Pametna rješenja rasvjete

Novosti

Samo u Konzumu potraži najnovija pametna rješenja rasvjete

Radno vrijeme 18.11.2021.
Radno vrijeme 18.11.2021.

Radno vrijeme 18.11.2021.

Novosti

Dragi kupci, isplanirajte svoju kupnju na vrijeme jer naše prodavaonice 18.11.2021. rade prema posebnom radnom vremenu.