slika 1-min.png

Ekološki projekt Od izvora do mora

U fokusu novog izdanja projekta Od izvora do mora je, uz akcije čišćenja, poticaj sadnji drveća u gradovima kako bi se smanjile emisije CO2 i temperatura zraka

U suradnji s Coca-Colom u Hrvatskoj, Jutarnjim listom i Udrugom gradova i ove godine provodimo ekološki projekt Od izvora do mora koji za cilj ima podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenog odlaganja ambalažnog otpada.

U fokusu novog izdanja projekta je - uz akcije čišćenja - potpora i poticaj sadnji drveća u hrvatskim gradovima, s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida (C02) i temperature zraka u urbanim sredinama.

Projekt će se provoditi u nekoliko faza, a započinje natječajem na koji se mogu prijaviti svi gradovi u Hrvatskoj, koji će potom organizirati akcije čišćenja na svom području.

U drugoj fazi, tri grada koji okupe najviše volontera i prikupe najviše otpada, bit će nagrađeni donacijom za sadnju drveća.

Za gradove koji su zainteresirani sudjelovati u projektu Od izvora do mora prvi je korak, nakon upoznavanja s tekstom Natječaja, ispuniti prijavnicu.

Informacije o natječaju pronađite ovdje. 

 

ŠTO NAS POKREĆE:

Projekt Od izvora do mora Coca-Cola je u Hrvatskoj pokrenula 2018. godine, a cilj mu je promicati brigu za okoliš, podizati svijest o važnosti primjerenog odlaganja ambalažnog otpada te zaštita i čišćenje područja uz rijeke, jezera i obale mora.

Projekt je pokrenut u suradnji s Vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva, prije dvije godine kao partner se pridružio i Jutarnji list, a od 2022. godine sudjelujemo i mi kao vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj. 

 

Fotografije: Marko Mrkonjić, CROPIX.


Prethodna novost
Popust umirovljenicima za veljaču
Popust umirovljenicima za veljaču

Popust umirovljenicima za veljaču

Izdvojene ponude

U petak, 10.2, cijeli dan 10% popusta umirovljenicima na ukupan iznos računa u svim prodavaonicama. Vrijedi i za proizvode na akciji!

Sljedeća novost

Slične novosti

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri
Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Ostale obavijesti

Na webu je dostupna lažna stranica koja navodi našu proslavu rođendana i podjelu nagrada