CRYPTO 1920 × 857.jpg

Novo u webshopu - plaćanje kriptovalutama

​Konzum je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem možete plaćati kriptovalutama

Plaćanje kriptovalutama trenutno je moguće u online prodavaonici, a planiramo ga uskoro uvesti i u druge prodavaonice diljem Hrvatske.

 

Od danas, 1.12.2021. omogućena je kupnja kriptovalutama u našoj online prodavaonici, bez dodatne naknade. Vlasnici kriptovaluta mogu kupovati i plaćati namirnice, higijenske i kućanske potrepštine te druge proizvode iz bogate ponude naše online prodavaonice s više od 12.000 proizvoda.

 

„Uvođenje plaćanja kriptovalutama još je jedan pokazatelj da Konzum neprestano prati svjetske trendove, uvodi inovacije i postavlja standard u maloprodajnom sektoru. Kao najveći trgovački lanac u Hrvatskoj koji je u svojoj povijesti dugoj gotovo 65 godina neprekidno lider na domaćem tržištu i po poslovnim rezultatima i po tehnološkim dostignućima, ponosni smo što smo predvodnici u još jednom području koje se rapidno razvija i diktira budućnost. Nastavljamo i dalje ulagati u razvoj inovacija i tehnologija kako bismo i dalje ostali prvi izbor našim kupcima te kao trgovački lanac nove generacije pružali premium iskustvo kupnje“, Uroš Kalinić, član uprave Konzuma za financije i IT.

 

Plaćanje kriptovalutama omogućili smo u suradnji s domaćom fintech kompanijom Electrocoin i njihovim sustavom PayCek, prvim hrvatskim payment procesorom za kriptovalute.

U našem webshopu za plaćanje će se moći koristiti 13 različitih kriptovaluta – bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT), USDC, Solana, BUSD (BEP20), Dogecoin (DOGE) i Litecoin (LTC).

 

Proces plaćanja kriptovalutama jednostavan je i sličan kartičnom plaćanju.

Pri završetku odabira proizvoda, kupac će moći odabrati opciju plaćanja kriptovalutama te će mu sustav ponuditi listu onih koje su dostupne.

Nakon odabira željene kriptovalute prikazat će se iznos u njezinoj protuvrijednosti te generirati QR kod i adresa za uplatu, nakon čega će kupac jednostavno skenirati QR kod isključivo osobnim kriptonovčanikom.

Potvrdom transakcije izvršit će plaćanje te će mu na e-mail stići potvrda transakcije iz sustava PayCek, dok će mu račun za plaćenu uslugu ili proizvod poslati Konzum.

S obzirom na volatilnost tečaja kriptovalute koji može varirati iz minute u minutu, sustav PayCek jamčit će kupcu prilikom pokretanja transakcije fiksiranu tečajnu protuvrijednost u vremenu dovoljnom za njezino uspješno izvršavanje bez dodatne naknade.

Plaćanje kriptovalutama uskoro planiramo uvesti i u druge prodavaonice diljem Hrvatske.


Prethodna novost
Pametna rješenja rasvjete
Pametna rješenja rasvjete

Pametna rješenja rasvjete

Izdvojene ponude

Samo u Konzumu potraži najnovija pametna rješenja rasvjete

Sljedeća novost

Slične novosti

Opoziv proizvoda
Opoziv proizvoda

Opoziv proizvoda

Ostale obavijesti

Obavijest za kupce o opozivu proizvoda - Dobro - Pečenica naresci 90g

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri
Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Ostale obavijesti

Na webu je dostupna lažna stranica koja navodi našu proslavu rođendana i podjelu nagrada