1920x857_Godisnje izvjesce.jpg

Godišnji izvještaj za poslovnu godinu 2021.

Godišnjim izvještajem pokazujemo transparentnost u poslovanju i odnosu s dionicima

U godišnjem izvještaju za poslovnu 2021. godinu prvi puta smo objedinili detaljan prikaz financijskih podataka te nefinancijski izvještaj s pregledom informacija koje se tiču korporativnog upravljanja, društva i zaštite okoliša. Na taj smo način još jednom pokazali predanost otvorenoj i transparentnoj komunikaciji sa svim svojim dionicima, u skladu s politikom poslovanja koja se temelji na odgovornosti.

 

Kroz financijski dio izvještaja svi se zainteresirani mogu detaljno upoznati s našim financijskim položajem koji je u protekloj godini postigao rekordne rezultate. Ostvareno je gotovo 10,5 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je povećanje od 6,6 posto u odnosu na 2020. godinu, dok je EBITDA narasla za 22,3 posto, na 891 milijun kuna. Godina je završila s neto dobiti u iznosu od 40 milijuna kuna, a uz to je od 2019. do kraja prošle godine smanjena ukupna razina duga za više od 400 milijuna kuna.

 

U nefinancijskom izvještaju predstavljena je struktura kompanije, dan je pregled osnovnih odrednica korporativnog upravljanja te je posebna pozornost posvećena našem utjecaju na društvo. To se ponajprije odnosi na zaposlenike kompanije, s obzirom na to da smo jedan od najvećih poslodavaca u državi koji zapošljava gotovo 11.000 radnika, a potom i na zdravlje i sigurnost kupaca te podršku lokalnim zajednicama. U  tom se dijelu predstavljaju i naše brojne aktivnosti u području zaštite okoliša, od smanjenja vlastitog otiska do potpore različitim projektima.

 

U dijelu sadržaja koji se odnosi na strategiju poslovanja kompanije ističe se daljnji naglasak na digitalnoj transformaciji – uvođenju inovacija, digitalizaciji i automatizaciji poslovnih procesa – koja će nam omogućiti da i dalje ostanemo neosporni tržišni lider i sinonim za moderan način kupnje za cijelu obitelj.

 

Potpuni godišnji izvještaj možete preuzeti i pročitati na ovdje.


Prethodna novost
Sljedeća novost
Radno vrijeme 15.8.2022.
Radno vrijeme 15.8.2022.

Radno vrijeme 15.8.2022.

Otvorenja i posebno radno vrijeme

Konzum prodavaonice će na praznik Velike Gospe, 15.8.2022. raditi prema posebnom radnom vremenu


Slične novosti

Donirali smo novoosnovanoj Banci hrane
Donirali smo novoosnovanoj Banci hrane

Donirali smo novoosnovanoj Banci hrane

Ostale obavijesti

Zajedno s Crvenim križem njegujemo dugogodišnju suradnju u sklopu koje smo donirali i kamion prehrambenih namirnica novoosnovanoj banci, što je ujedno bila i prva donacija

Obavijest kupcima
Obavijest kupcima

Obavijest kupcima

Ostale obavijesti

Povlačenje proizvoda proizvođača Coca Cola

Popust umirovljenicima za studeni
Popust umirovljenicima za studeni

Popust umirovljenicima za studeni

Ostale obavijesti

U petak, 10.11.,10% popusta umirovljenicima na ukupan iznos računa u svim prodavaonicama. Vrijedi i za proizvode na akciji!