novosti.jpg

Online trgovina tijekom COVID-19 pandemije

Dajemo sve od sebe

Poštovani kupci,

u trenucima kad se suočavamo s globalnom krizom kakvu većina od nas nikad prije nije imala prilike doživjeti, želimo vam poručiti da dajemo sve od sebe kako bismo mogli odgovoriti na što veći broj narudžbi u našoj online trgovini. Osobito smo ponosni na sve naše kolegice i kolege koji i u ovom izazovnom razdoblju rade još više i marljivije kako bi vam omogućili da kupite sve što smatrate potrebnim za sebe i svoje obitelji.

Međutim, uslijed brojnih čimbenika koji u ovom razdoblju utječu na poslovanje naše online trgovine, u mogućnosti smo svakodnevno primiti određeni broj narudžbi, što znači da će neki od vas morati pričekati na neki drugi dan i drugi termin. Znamo da vas to nekad ljuti i žalosti, no molimo da imate razumijevanja i strpljenja te da imate na umu kako se neprestano trudimo pronaći nove načine kako bismo vam mogli ponuditi još termina i kako bismo mogli zaprimiti što više narudžbi. Znamo i shvaćamo da vam je to sad važno i vjerujte, važno je i nama. Konzum je od početka svojeg poslovanja uvijek na prvo mjesto stavljao vas kupce, vaše želje i potrebe, i nastojat ćemo i dalje opravdati vaše povjerenje. Zbog toga osjećamo i potrebu da vam pružimo dodatne informacije i pogled iza kulisa naše online trgovine, sve u želji da vam pobliže objasnimo zbog čega nismo u mogućnosti u svakom trenutku odgovoriti na svaku narudžbu.

POTRAŽNJA JE PORASLA 10 PUTA, A BROJ PROIZVODA U NARUDŽBAMA SE UDVOSTRUČIO

S obzirom na preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje sve nas upućuju da ostanemo kod kuće i što manje izlazimo, potražnja je porasla 10 puta u odnosu na redovno poslovanje. To je i razumljivo budući da dio kupaca više ne odlazi u trgovinu, već želi naručiti proizvode koji će im biti dostavljeni na kućnu adresu.

Osim što se povećao broj narudžbi, povećala se i količina proizvoda u narudžbama. Do toga je došlo većinom uslijed naručivanja višestrukih količina određenih namirnica, higijenskih i kućanskih potrepština s vjerojatnim ciljem stvaranja zaliha za nadolazeće razdoblje, iako možete biti sigurni da za tim nema potrebe jer su naše prodavaonice i skladišta dobro opremljeni te zalihe neprestano pojačavamo. Broj proizvoda u online košaricama se udvostručio u odnosu na redovno poslovanje, što također iziskuje više vremena za pakiranje i dostavu proizvoda.

KOMPLETNA DEZINFEKCIJA NAKON SVAKE DOSTAVE

Osim pojačanih higijenskih i preventivnih mjera koje provodimo u svim poslovnim jedinicama, naši dostavljači nakon svake dostave dezinficiraju cjelokupnu opremu koju koriste, vozilo te sami sebe. Sve to iziskuje njihov dodatan rad uslijed čega se vrijeme potrebno za svaku dostavu produljuje.

Naposljetku, Konzum je i dalje jedini trgovački lanac u Hrvatskoj s vlastitom internetskom trgovinom u kojoj možete naručiti širok asortiman namirnica, higijenskih i kućanskih potrepština i brojnih drugih proizvoda. Otvorili smo je još daleke 2002. godine i tako uveli Hrvatsku u novu eru u online prodaji namirnica, a i danas pratimo najbolja svjetska maloprodajna iskustva i diktiramo trendove na domaćem tržištu. No, u ovakvoj situaciji povećane potražnje, većih narudžbi i obveznog pridržavanja dodatnih zaštitnih mjera, moramo biti svjesni postojećih ograničenja i prilagoditi im se, nastojeći vam i dalje pružiti najbolje iskustvo kupovine.

KONTINUIRANO RADIMO NA UNAPRJEĐENJU USLUGE

Sve što smo naveli dovodi do toga da su kapaciteti koje trenutno imamo na raspolaganju višestruko nadmašeni te smo stoga suočeni s velikim izazovom na koji nastojimo svakodnevno odgovoriti. Određene smo korake u tome već poduzeli, poput nadogradnji sustava, aktiviranja svih dostupnih kapaciteta, preusmjeravanja zaposlenika na poslove slaganja i dostave narudžbi, privremenog ukidanja opcije samostalnog preuzimanja narudžbi te dodatnog zapošljavanja novih kolega. No, svjesni smo da ni to nije dovoljno i kontinuirano se trudimo pronaći nova rješenja.

Nove termine za dostavu i dalje ćemo otvarati svakodnevno iza ponoći s početkom novog dana, kao i prijepodne u 10:00 i 12:00 sati. Prilikom odabira termina dostave prikazat će vam se svi dostupni termini u narednih tjedan dana te molimo da između njih odaberete onaj koji vam najviše odgovara. Ako termini za dostavu nisu dostupni, molimo da pokušate ponovno malo kasnije ili sljedeći dan.

S ciljem povećanja broja narudžbi pokrenuli smo pomoćnu uslugu Pokupi koja će vam omogućiti da naručene proizvode sami preuzmete u određenim prodavaonicama. Nakon razvojne faze i testiranja usluge koji su u tijeku, planiramo je uvesti u veći broj prodavaonica u svim dijelovima Hrvatske. Molimo da prilikom korištenja ove opcije uzmete u obzir da postoje dodatne razlike u odnosu na opciju dostave, budući da je riječ o pomoćnoj usluzi usmjerenoj prvenstveno na podršku internetskoj trgovini. Stoga vas molimo za razumijevanje i spremnost na mogućnost da se cijene u određenoj mjeri razlikuju od onog što ste naručili, s obzirom na to da se naručeni proizvodi prikupljaju i naplaćuju na dan preuzimanja, a ne na dan kreiranja narudžbe kao kod regularne online kupnje. Uz to, valja imati na umu i da je asortiman dostupan putem usluge Pokupi uži od onog dostupnog kad odaberete opciju dostave na odabranu adresu.

MOLIMO VAS DA BUDETE PAŽLJIVI TIJEKOM KUPNJE

Razumijemo da ste u ovoj situaciji zabrinuti, no imajte na umu da kupnja više proizvoda nego što vam je potrebno može značiti da će drugi kupci ostati bez mogućnosti da i sami kupe taj isti proizvod ili će morati puno duže čekati na svoj termin dostave. Među nama je puno i onih koji u ovom trenutku nemaju mogućnosti kupovine više artikala i stvaranja zaliha. Na svima je nama odgovornost da kupujemo samo onoliko koliko je nama i članovima našeg kućanstva potrebno i svega će biti dovoljno ako u ovome svi budemo racionalni i razboriti.

Hvala vam što ste odvojili vrijeme da biste ovo pročitali do kraja. Nadamo se da smo barem malo doprinijeli u razumijevanju cjelokupne situacije te se nadamo da ćete i dalje ostati naš vjeran kupac, a mi ćemo i dalje davati sve od sebe da vam omogućimo što bržu i ugodniju kupnju.

Vaš Konzum

Prethodna novost
Sljedeća novost
Radno vrijeme u nedjelju
Radno vrijeme u nedjelju

Radno vrijeme u nedjelju

Dragi kupci, sve naše super i maxi prodavaonice otvorene su od ponedjeljka do nedjelje od 8 do 17 sati.