banka_hrane_1920 x 857_1920 x 857.jpg

Donirali smo novoosnovanoj Banci hrane

Zajedno s Crvenim križem njegujemo dugogodišnju suradnju u sklopu koje smo donirali i kamion prehrambenih namirnica novoosnovanoj banci, što je ujedno bila i prva donacija

Ovog tjedna je Crveni križ i službeno otvorio Banku hrane u Zagrebu - centralno mjesto za organizirano i dugotrajno prihvaćanje, skladištenje i distribuciju hrane između donatora i posrednika. Zajedno s Crvenim križem njegujemo dugogodišnju suradnju u sklopu koje smo donirali i kamion prehrambenih namirnica novoosnovanoj banci, što je ujedno bila i prva donacija.


Banka hrane nalazi se u sklopu Logističkog centra Crvenog križa, unutar kojeg djeluje i Socijalni dućan u kojem, kroz zaprimanje donacija i svakodnevnu podjelu paketa hrane i higijenskih potrepština za 20-ak socijalno ugroženih osoba, Crveni križ Zagreb brine za ukupno 700 korisnika na godišnjoj razni. Korisnici će tako u nekoliko narednih tjedana dobivati bogatije pakete s prehrambenim i higijenskim potrepštinama, budući da oni prvenstveno ovise o broju i količini donacija.


Čestitamo kolegama iz Sektora poslovne podrške koji su prepoznali priliku da dodatno ojačamo dugogodišnju suradnju s Crvenim križem te su u samo nekoliko dana organizirali donaciju kamiona hrane koja će biti podijeljena najpotrebitijima.

Kao i dosad, nastavit ćemo redovito pomagati ranjivim skupinama u zajednici.


Prethodna novost
Sljedeća novost

Slične novosti

Započelo je ovogodišnje izdanje projekta Od izvora do mora
Započelo je ovogodišnje izdanje projekta Od izvora do mora

Započelo je ovogodišnje izdanje projekta Od izvora do mora

Ostale obavijesti

Ovogodišnje izdanje projekta usmjereno je na pružanje potpore urbanomu pošumljavanju – sadnji drveća u gradovima s ciljem smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida (CO2) i snižavanja temperature zraka.

Zvjerići se vraćaju
Zvjerići se vraćaju

Zvjerići se vraćaju

Ostale obavijesti

Simpatična šumska družina Zvjerića iz našeg novog programa nagrađivanja vjernosti, educira o važnosti očuvanja bioraznolikosti i ekosustava te prednostima boravka u prirodi