Kako spremiti karticu prilikom Online plaćanja?


Spremanje kartice (engl. CardOnFile) je nova usluga Konzum internet trgovine koja ti omogućava još jednostavnije i brže plaćanje online narudžbi spremljenim kreditnim i debitnim karticama.

 1. Prilikom zaključenja narudžbe u zadnjem koraku odabira plaćanja potrebno je odabrati Online plaćanje:

 2. Klikom na gumb PLATI otvara se obrazac za unos informacija o karticama:
 3. Nakon unesenih podataka o kartici, potrebno je označiti gumb: Spremi karticu za buduća plaćanja
 4. Klikom na gumb KUPI vrši se predautorizacija iznosa narudžbe te se kartica sprema za buduće korištenje


Trenutačno su podržane kreditne i debitne kartice:

 • MasterCard
 • Maestro
 • Visa
 • Diners
 1. Prilikom zaključenja narudžbe u zadnjem koraku odabira plaćanja potrebno je odabrati Online plaćanje
 2. U slučaju da su kartice spremljene ranije, prikazati će se mogućnost odabira željene kartice:
 3. Klikom na gumb PLATI otvara se obrazac za unos 3D secure koda te se unosom ispravnog koda vrši predautorizacija iznosa narudžbe.
 1. Dovoljno je označiti gumb NOVA KARTICA:

 2. Kliknuti na gumb PLATI te se otvara obrazac za unos podataka s kartice.

Ukoliko unutar svoje narudžbe imate naručene proizvode za koje je potrebno vaganje postoji mogućnost rezervacije uvećanog iznosa u odnosu na iznos koji je naveden u košarici. Prilikom korištenja online plaćanja, Vaša novčana sredstva su samo rezervirana za Konzum, a naplata slijedi nakon preuzete narudžbe i izdanog računa.

Na naplatu šaljemo samo iznos koji je sukladno isporučenim proizvodima obračunat na završnom računu, a razliku do rezerviranog novčanog iznos izdavatelj kartice u propisanim rokovima oslobađa za Vaše daljnje korištenje.

Kako bi svi osjetljivi kartični podaci bili sigurni, pružatelj usluge plaćanja spremljenim karticama certificiran je PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) certifikatom.

 • Spremljeni kartični podaci kriptirani su AES256 algoritmom i pristup im je ograničen dodatnim sigurnosnim mehanizmima, u skladu sa sigurnosnim standardima koje propisuju kartične kuće (PCI DSS)
 • Prije spremanja kartičnih podataka zahtjeva se provođenje jedne uspješne transakcije po modelu tzv. strong autentifikacije, čime se osigurava uspješna autentifikacija korisnika kartice (CVV, 3D secure)
PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards) je skup pravila i smjernica zaprimanja, pohranjivanja i prosljeđivanja osjetljivih kartičnih podataka koje definira globalno PCI DSS vijeće, a koje se sastoji od svih relevantnih kartičnih kuća.

Trenutačno nije podržano plaćanje na rate spremljenim karticama.

Usluga spremanja kartice dostupna na KONZUM mobilnim aplikacijama, više detalja o samim aplikacijama, kao i linkove za njihovo besplatno preuzimanje pronađi ovdje.