IMG_9722.jpg

Zobene pločice s trešnjama

(0)

Trešnje i šećer stavite u lončić na srednju vatru i kuhajte 5 minuta. Otopite škrob u limunovom soku.

Omekšalim trešnjama dodajte mješavinu limuna i škroba i kuhajte 2-3 minute dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

Zagrijte pećnicu na 180°C i na dno kalupa staviti papir za pečenje.

Za podlogu u multipraktiku prvo usitnite bademe, zatim dodajte ostale sastojke i još kratko miksajte. Utisnite 2/3 podloge u kalup pa rasporedite voće i ostatak posipa. Pecite 20 minuta.

Potpuno ohladite i tek onda narežite.

Više video inspiracije za pripremu ukusnih jela pogledajte na našem YouTube kanalu.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min

Sastojci

Za podlogu i posip:

  • 180 g Garden Good badema
  • 170 g Bio Zone zobenih pahuljica
  • ½ žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • 75 g K Plus meda od bagrema
  • 50 g K Plus maslaca

Za punjenje:

  • 350 g očišćenih trešanja
  • 50 g šećera
  • 30 ml limunovog soka
  • 15 g kukuruznog škroba

Pip Med bagrem 350 g

Cijena za j.m.: 114,26 kn/kg
(1)
39
99 kn/kom
kom
AKCIJA -35% %

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 43,96 kn/kg
Redovna cijena: 16,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(3)
10
99 kn/kom
kom
AKCIJA -41% % MORSOVCI

Limun

Cijena za j.m.: 9,99 kn/kg
Redovna cijena: 16,99 kn/kg
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(4)
9
99 kn/kg
kg

Limun 500 g

Cijena za j.m.: 19,98 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom
MultiPlus BONUS

Limmi Sok od limuna 200 ml

BONUS +1,00 kn/kom
Cijena za j.m.: 52,45 kn/l
Akcija vrijedi do: 12.10.2021
(0)
10
49 kn/kom
kom

Slični recepti