Žgvacet od piletine.jpg

Žgvacet od piletine

(0)

Sitno nasjeckajte luk i češnjak te začinske trave.

Nasjeckajte piletinu na manje komade.

U lonac ulijte maslinovo ulje i stavite na srednju vatru pa dodajte narezanu piletinu i lagano posolite. Pecite 7-10 minuta, dok se sokovi nisu izreducirali i piletina je dobila boju.

Zatim dodajte sitno sjeckani luk i dinstajte nekoliko minuta dok nije postao proziran i aromatičan. Dodajte sitno sjeckani češnjak i začinske trave pa nakon minute podlijte vinom.

Nakon 10 minuta dodajte rajčice nasjeckane na manje komade i 1 dl vode. Posolite i popaprite.

Nastavite kuhati 30 minuta, dok rajčice nisu omekšale i umak se zgusnuo. Provjerite nedostaje li jelu još začina, pospite ružmarinom i servirajte kao umak uz tjesteninu, njoke ili kremastu palentu.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 15 ml maslinovog ulja
  • 200 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g pilećeg zabatka ili prsa
  • 400 g rajčice
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 dl vode
  • 3-4 listića bosiljka
  • nekoliko listića ružmarina
  • sol, papar

Trebat će vam

Luk crveni

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
(6)
4
99 kn/kg
kg

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Cekin Pileća prsa bez kože

Cijena za j.m.: 48,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.6 kg
(1)
29
39 kn/kom
kom
AKCIJA -38% %

Rajčica Grapolo

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
Redovna cijena: 12,99 kn/kg
Akcija vrijedi do: 03.08.2021
(7)
7
99 kn/kg
kg

Rajčica

Cijena za j.m.: 8,99 kn/kg
(4)
8
99 kn/kg
kg
AKCIJA -6%

Iločki podrumi Graševina Kvalitetno vino 1 l

Cijena za j.m.: 22,49 kn/l
Redovna cijena: 23,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 31.08.2021
(0)
22
49 kn/kom
kom

Provjerite imate li

Slični recepti