Konzum_recept_grah.jpg

Zapečeni grah s kobasicom

(2)

U tavu stavite sitno narezanu dimljenu slaninu i zagrijavajte na laganoj vatri.

Kada je pustila dio masnoće pojačajte temperaturu, dodajte sitno sjeckani luk i dinstajte dok luk nije postao proziran, oko 7 minuta.

Dodajte mljevenu i svježu papriku, sitno sjeckani češnjak, koncentrat rajčice, žličicu šećera i senfa.

Nakon 5 minuta dodajte i dobro isprani grah.

Podlijte s 2 dl vode i usitnite dio graha miješajući drvenom kuhačom.

U istu tavu na vrh posložite zarezane kobasice.

Pećnicu zagrijte na 200°C i pecite 45 minuta.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 2 limenke K Plus krupnog bijelog graha
  • 100 g slanine
  • 3 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 žlica mljevene slatke paprike
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • šećer
  • senf
  • 2 dl vode
  • 4 K Plus kranjske kobasice

Naruči sastojke

Luk crveni

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
(6)
4
99 kn/kg
kg

Češnjak 150 g

Cijena za j.m.: 59,93 kn/kg
(3)
8
99 kn/kom
kom

Paprika crvena

Cijena za j.m.: 19,99 kn/kg
(3)
19
99 kn/kg
kg

Slični recepti