zapečeni knedli.jpg

Zapečene knedle punjene gljivama

(0)

Za knedle, zakipite mlijeko, maslac i sol, ukuhajte griz i miješajte dok se ne počne odvajati od stijenke posude. U ohlađeni griz dodajte jedno po jedno jaje. Krumpir skuhajte i propasirajte. Sve posolite i dobro promiješajte. Sitno nasjeckajte luk, češnjak i šampinjone.

Na maslacu propirjajte luk, kad uvene dodajte češnjak i šampinjone, popržite, začinite solju i paprom. Tijesto podijelite na 9 dijelova, svaki dio rukom istanjite, u sredinu tijesta stavite nadjev, oblikujte knedle. Knedle ubacite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte dok ne isplivaju. Zamutite vrhnje za kuhanje i 40 g ribanog sira.

U posudu za pečenje poslažite knedle, prelijte mješavinom vrhnja, pospite preostalim ribanim sirom, pecite dvadesetak minuta na 180 °C. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema 60 - 90 min 9

Sastojci

Knedle:

  • 150 g kukuruznog griza
  • 300 g krumpira
  • 2 jaja
  • 60 g maslaca
  • 300 ml mlijeka
  • sol

Nadjev:

  • 300 g šampinjona
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 30 g maslaca
  • sol, papar

Izvana:

  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 70 g ribanog Grana Padana
  • 2 – 3 listića bosiljka

Slični recepti