Zapečena divlja riža s tikvicama.jpg

Zapečena divlja riža s tikvicama

(1)

Sitno nasjeckajte mladi luk, odvojite bijeli i zeleni dio. Na 50 ml ulja dodajte bijeli i svijetlozeleni dio mladog luka, kratko popržite pa dodajte divlju rižu. Glazirajte rižu, zalijte bijelim vinom, kuhajte da alkohol reducira. Posolite pa počnite malo po malo zalijevati temeljcem, miješajte i kuhajte na laganoj vatri, povremeno podlijevajte.

U međuvremenu naribajte tikvice.

Kad je riža kuhana, maknite s vatre, umiješajte ribane tikvice, zatim umiješajte pola ribanog sira, zatim umiješajte maslac i na kraju u tankom mlazu preostalo maslinovo ulje.

Pospite rižoto preostalim ribanim sirom i zapecite u pećnici na 180 °C 5-6 minuta. Prije posluživanja pospite zelenim dijelom mladog luka.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 250-300 g divlje riže
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 200 g mladog luka
  • 100 ml bijelog vina
  • 600 g tikvica
  • 40 g maslaca
  • 60 g ribanog Grana Padana
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol, papar po želji

Slični recepti