Zapečena divlja riža s tikvicama

Sitno nasjeckajte mladi luk, odvojite bijeli i zeleni dio. Na 50 ml ulja dodajte bijeli i svijetlozeleni dio mladog luka, kratko popržite pa dodajte divlju rižu. Glazirajte rižu, zalijte bijelim vinom, kuhajte da alkohol reducira. Posolite pa počnite malo po malo zalijevati temeljcem, miješajte i kuhajte na laganoj vatri, povremeno podlijevajte.

U međuvremenu naribajte tikvice.

Kad je riža kuhana, maknite s vatre, umiješajte ribane tikvice, zatim umiješajte pola ribanog sira, zatim umiješajte maslac i na kraju u tankom mlazu preostalo maslinovo ulje.

Pospite rižoto preostalim ribanim sirom i zapecite u pećnici na 180 °C 5-6 minuta. Prije posluživanja pospite zelenim dijelom mladog luka.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)