Konzum_recept_varivo.jpg

Varivo sa svježim kukuruzom i piletinom

(0)

Sitno nasjeckajte luk, celer i češnjak.

Na maslacu dinstajte nasjeckano povrće dok nije povenulo, par minuta. Dodajte pileća prsa u lonac pa podlijte vodom ili temeljcem. Lagano posolite i kuhajte pola sata.

Za to vrijeme ogulite krumpir i nasjeckajte ga na kockice. Kukuruz smjestite na obrnutu čašu u duboku posudu pa pažljivo odrežite zrna s klipa. Dodajte kukuruz i krumpir u varivo.

Pileća prsa izvadite i natrgajte uz pomoć vilice. Dodajte čisto meso natrag u varivo i kuhajte još 30 minuta na laganoj vatri

U mlijeku rastopite brašno tako da nema grudica pa umiješajte u varivo. Kuhajte nekoliko minuta dok se varivo ne zgusne pa provjerite nedostaje li jelu začina. Posolite i popaprite po želji.

Ukrasite sitno sjeckanim zelenim dijelom mladog luka i sjeckanim peršinom.

Dobar tek!


Ocjena recepta

0 od 5

Trebat će vam

Cekin Pileći file od prsiju

Cijena za j.m.: 69,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.6 kg
(0)
41
99 kn/kom
kom

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 71,96 kn/kg
(1)
17
99 kn/kom
kom

Luk crveni 1 kg

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
(1)
7
99 kn/kom
kom

Češnjak 150 g

Cijena za j.m.: 46,60 kn/kg
(1)
6
99 kn/kom
kom

Luk mladi vezica

Cijena za j.m.: 39,89 kn/kg
(1)
5
99 kn/kom
kom

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 89,90 kn/kg
(0)
8
99 kn/kom
kom

Slični recepti