PINCA – U STAROM I NOVOM RUHU.jpg

Uskrsni kruh/pinca s bademima i čokoladom

(0)

U prosijano brašno dodajte suhi kvasac, kurkumu i sol. Dodajte toplo mlijeko, šećer, otopljeni maslac, prošek, naribanu limunovu i narančinu koricu. Mijesite tijesto dok se ne krene odvajati od posude. Pokrijte tijesto prozirnom folijom i ostavite da se diže na toplom mjestu 1,5 sat. Premijesite tijesto, dodajte mu ranije natopljene grožđice i čokoladne kapljice (ili čokoladu narezanu na male komadiće). Oblikujte kruščić i stavite u lim obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite da se diže oko 30 minuta. Umutite jaje i premažite kruščić, pospite listićima badema i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na 180 °C oko 30 minuta (po potrebi tijekom pečenja zaštitite odozgo kruščić kako bademi ne bi jako potamnili).

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 300 g brašna
  • prstohvat soli
  • 2 žličice suhoga kvasca
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice kurkume
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 50 g šećera
  • naribana korica 1 limuna i 1/2 naranče
  • 100 ml zobenog mlijeka
  • žlica prošeka
  • 2 žlice grožđica (prethodno namočenih u prošeku)
  • 50 g čokoladnih kapljica
  • 2 žlice listića badema
  • jaje za premazivanje

Trebat će vam

Dukat Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 79,96 kn/kg
(7)
19
99 kn/kom
kom

Limun

Cijena za j.m.: 16,99 kn/kg
(4)
16
99 kn/kg
kg

Naranča

Cijena za j.m.: 12,99 kn/kg
(8)
12
99 kn/kg
kg

Limun 500 g

Cijena za j.m.: 19,98 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Slični recepti