Grickalice.jpg

Ušećereni pikantni orašasti plodovi

(0)

Pomiješajte sve sastojke za sirup u posudi te ih stavite na srednju vatru. Kuhajte 2 minute dok se šećer i maslac nisu otopili.

U posudi izmiješajte sve orašaste plodove, posolite s nekoliko prstohvata soli pa dodajte začine. Sirup prelijte preko plodova i dobro promiješajte.

Premjestite u jednom sloju na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite 10 minuta na 180°C. Izvadite iz pećnice i miješajte minutu dok se plodovi ne oblože sirupom koji se skupio na dnu. Vratite u pećnicu na dodatnih 5 minuta.

Servirajte ohlađeno kao grickalicu uz pivo.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min

Sastojci

  • 150 g Garden Good kikirikija
  • 150 g Garden Good badema
  • 100 g Garden Good oraha
  • 75 g Garden Good bučinih sjemenki
  • sol
  • ¼četvrtina žličice papra
  • ¼četvrtina žličice dimljene paprike
  • ¼četvrtina žličice kajenskog papra

Za sirup:

  • 100 g smeđeg šećera
  • 20 g K Plus maslaca
  • 30 ml piva (uz kojeg ćete grickati orašaste plodove)
  • 30 ml vode

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 67,96 kn/kg
(2)
16
99 kn/kom
kom

Slični recepti