slike za web3.jpg

Trokut pite od višnje u K plus listovima za savijaču

(0)

Višnje bez koštica iz kompota procijedite, a sok sačuvajte.

Od dobivenog soka odvojite 6 žlica pa u njih umiješajte 15 g šećera i puding od vanilije, pazeći da vam ne ostanu grudice.

Zakuhajte preostali sok pa mu dodajte smjesu s pudingom, neprestano miješajući. Kuhajte 2 minute na laganoj vatri, dok se krema ne izbistri i postane čvrsta. U kremu dodajte višnje, dobro promiješajte i ostavite da se rashladi.

Otopite 40 g maslaca i dodajte mu 2 dl vrhnja za kuhanje te promiješajte.

Cijelu koru premažite smjesom vrhnja i maslaca i preklopite na tri dijela po užoj strani, tako da dobijete dugu usku traku s tri sloja kore. Premažite i nju sa smjesom vrhnja i maslaca pa na donji dio stavite žlicu nadjeva od višanja.

Nemojte prepuniti pite da nadjev ne iscuri. Presavinite rub kore tako da dobijete pravokutni trokut i nastavite ga zamatati pazeći da je nadjev dobro umotan dok ne potrošite cijelu presavijenu koru. Ponovite s drugim korama pa premažite smjesom vrhnja i maslaca.


Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 25-30 minuta. Kad se pite malo rashlade pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 340 g višanja
  • sok od višanja iz kompota
  • 1 puding od vanilije
  • 15 g šećera
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 40 g maslaca
  • 500 g K plus listova za pitu i savijaču
  • šećer u prahu

Trebat će vam

AKCIJA -16%

K Plus Kompot višnja bez koštica 340 g

Cijena za j.m.: 29,38 kn/kg
Redovna cijena: 11,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 17.08.2021
(0)
9
99 kn/kom
kom
AKCIJA -20%

Dolcela Puding vanilija 37 g

Cijena za j.m.: 92,71 kn/kg
Redovna cijena: 4,29 kn/kom
Akcija vrijedi do: 10.08.2021
(0)
3
43 kn/kom
kom

Dukat Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 79,96 kn/kg
(7)
19
99 kn/kom
kom

Provjerite imate li

Slični recepti