rafioli_1920x857.jpg

Trogirski rafioli

(1)

U posudu stavite brašno i lagano posolite. U odvojenoj posudi pomiješajte žumanjke, maslac i mast, šećer i vanilin šećer te prošek ili sok od naranče. Dodajte u brašno i promiješajte. Počnite mijesiti rukom, dodajući malo po mlijeka (do 1 dl) dok niste dobili glatko i podatno tijesto. Tijesto ne smije biti ni premekano, ni pretvrdo. Ostavite da odmara barem 30 minuta.

Jednu polovicu badema tostirajte. Tostirane i netostirane bademe sameljite i stavite u posudu. Dodajte im šećer, vanilin šećer, naribanu koricu naranče i limuna, maslac te sok od naranče kojem te po želji dodali ekstrakte maraskina i ruže. Dobro promiješajte pa dodajte 3 lagano tučena bjelanjka i miješajte dok niste dobili ujednačenu smjesu.

Radnu plohu pospite brašnom i tijesto razvaljajte jako tanko. Izrezujte krugove promjera 9-10 cm i na svaki stavite žličicu nadjeva. Rubove lagano premažite vodom pa preklopite i spojite rubove vilicom. Ostatak tijesta premijesite i ponovite postupak. Pecite na 150°C 20 minuta. Ohlađene rafiole premažite vodom i uvaljajte u kristal šećer.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema > 60 min

Sastojci

Tijesto:

  • 350 g glatkog brašna
  • 3 žumanjka
  • 50 g masti
  • 50 g K plus maslaca
  • 1 vrećica Sweet chef vanilin šećera
  • 50 g šećera
  • 25 ml prošeka (ili soka od naranče)
  • 1 dl K plus mlijeka
  • prstohvat soli

Nadjev:

  • 350 g Garden good badema
  • 200 g šećera
  • 80 g K plus maslaca
  • korica 1/2 naranče
  • korica 1/2 limuna
  • 2 vrećice Sweet chef vanilin šećera
  • ekstrakt maraskina i ruže
  • 50 ml soka od naranče
  • 3 bjelanjaka
  • Šećer za posipanje

Slični recepti