TOM-YUM JUHA.jpg

Tom-yum juha

(0)

Odvojite bijeli od zelenog dijela mladog luka pa bijeli dio sitno narežite. U zagrijani wok dodajte sezamovo ulje pa popržite bijeli dio luka, ribani đumbir i sitno sjeckani češnjak.

Dodajte sojine klice, popržite. Dodajte kozice, podlijte temeljcem, kratko prokuhajte pa dodajte narezane gljive, soja sos, umak od kamenica i kokosovo mlijeko, prokuhajte još 2-3 minute.

Juhu poslužite uz dodatak narezanih papričica, zelenog dijela mladog luka i plošku limete.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 min 4

Sastojci

  • 400 g black tiger kozica
  • 150 g shiitake gljiva
  • 1 – 2 režnja češnjaka
  • 1 – 2 čili papričice (po želji više ili manje)
  • 1 limeta
  • 150 g mladog luka
  • 30 g sojinih klica
  • 20 g svježe ribanog đumbira
  • 100 ml kokosovog mlijeka
  • 20 – 30 ml umaka od soje
  • 20 ml umaka od kamenica
  • 600 ml ribljeg temeljca
  • 20 ml sezamovog ulja

Slični recepti