1230x548_recept_4.jpg

Tingul (pileći paprikaš)

(0)

Tingul na slici pripremila je Ella Dvornik-Pearce u kulinarskoj emisiji Kuhinje svijeta #skuhanodoma koju možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Recept by Ella

Pripremite veliki lonac i u njega dodajte maslinovo ulje, dovoljno da pokrije dno posude.

Na sitno narežite ljubičasti luk kako bi se stvorila podloga jer se u tingulu ne koristi zaprška niti brašno. Nakon što luk dobije boju dodajte zdjelicu naribane mrkve. Zatim u lonac stavite zabatak i batak pa pirjajte na laganoj vatri 35 do 40 minuta.

Za dodatnu gustoću najčešće se dodaje 1 dl bijelog vina, no za dodatnu sočnost može se dodati i do pola boce vina od 0.75 L.
Zatim dodajte naribani korijen celera, jedan režanj usitnjenog češnjaka, žličicu slatka paprika i 200 g pelata. Za dodatnu mekoću i sočnost, dodajte 2 suhe šljive i 2 lovorova lista.
Poklopiti i ostaviti na laganoj vatri pola sata i pustite da vino ispari.
Začinite po želji, solju i paprom. Kasnije se dodaje i šećer kako bi umanjila kiselost jela u kojem su vino i šljive. Po vlastitom ukusu, umak možete kuhati i do sat vremena i tada tingul u potpunosti izgubi kiselost, a meso bude toliko sočno da se može rezati žlicom.
Za to vrijeme skuhajte njoke, prema uputama na pakiranju.
Po želji, prilog može biti i krumpir, palenta ili neka druga vrsta tjestenine.

Video recept pogledajte u zabavnoj kulinarskoj emisiji Kuhinje svijeta na našem YouTube kanalu.


Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 650 g K Plus pileći batak i zabatak
  • 30 ml K Plus ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 500 g K Plus svježih njoki od krumpirova tijesta
  • 3 glavice ljubičastog luka
  • 3 naribane mrkvice
  • 20 g korijena celera
  • 1 češanj češnjaka
  • 35 dl bijelog vina
  • 200 g K Plus pelata
  • 2 Garden Good suhe šljive
  • 1 žlica slatke dimljene paprike
  • 2 lovorova lista
  • sol, papar, šećer po ukusu

K Plus Pileći batak-zabatak i dio leđa

Cijena za j.m.: 21,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.6 kg
(1)
13
19 kn/kom
kom

Luk ljubičasti

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
(3)
7
99 kn/kg
kg

Luk ljubičasti 4/1

Cijena za j.m.: 10,65 kn/kg
(1)
7
99 kn/kom
kom

Mrkva

Cijena za j.m.: 6,99 kn/kg
(12)
6
99 kn/kg
kg

Mrkva 1 kg

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
(4)
7
99 kn/kom
kom

Ekozona Mrkva 500 g

Cijena za j.m.: 15,98 kn/kg
(1)
7
99 kn/kom
kom

Celer mladi

Cijena za j.m.: 9,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.8 kg
(1)
7
99 kn/kom
kom

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(4)
39
99 kn/kg
kg
AKCIJA -45% %

Vegeta Maestro Lovorov list cijeli 5 g

Cijena za j.m.: 598,00 kn/kg
Redovna cijena: 5,49 kn/kom
Akcija vrijedi do: 29.09.2021
(1)
2
99 kn/kom
kom
AKCIJA -16% %

Solana Pag morska sitna sol 1 kg

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
Redovna cijena: 5,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 29.09.2021
(6)
4
99 kn/kom
kom

Slični recepti