THAI PILEĆI BURGERI.jpg

Thai pileći burgeri

(0)

Zamijesite sve sastojke za burgere i ostavite smjesu da odstoji 10 – 15 minuta. Oblikujte 4 burgera, pecite ih na grilu na laganoj vatri 5 – 6 minuta sa svake strane.

Krastavac dobro operite i guljačem za povrće narežite na tanke ploške. Luk i papričicu narežite na kolute.

Razrežite pecivo, na donji dio peciva stavite list zelene salate i nekoliko listića peršina, zatim stavite burger.

Na burger dodajte kolute luka i čili papričice,
3 ploške krastavca, nekoliko listića peršina, poklopite pecivom, učvrstite čačkalicom od bambusa. Poslužite uz zdjelicu slatko-ljutog umaka.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 500 g mljevene piletine
  • 1 žlica sjeckane limunske trave
  • 1 g đumbira u prahu
  • 3 lista limete narezana na tanke rezance
  • 50 g sitno sjeckanog luka
  • 1 jaje
  • 40 g umaka od kamenica
  • sok 1 limete
  • 40 – 50 g rižinog brašna
  • čili u prahu po želji

Slični recepti