Tart artos.jpg

Tart s lisnatim tijestom, tikvicama i Aretos sirom

(0)

Tanko razvaljajte lisnato tijesto pa oštrim nožem zarežite granicu 1 centimetar od ruba.


Tikvicu narežite na tanke trakice uz pomoć guljača za krumpir.

Dodajte joj prstohvat soli, papra, 1 sitno nasjeckani češanj češnjaka, Aretos sir i 15 ml maslinovog ulja.

Promiješajte pa rasporedite po površini tijesta sve do zarezanog ruba.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, 30 minuta ili dok tijesto nije dobilo lijepu boju. Kada se malo rashladi dodajte baby špinat.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 125 g Aretos sira
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 tikvica
  • 10 ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • Baby špinat

Trebat će vam

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg
AKCIJA -20% %

Tikvice

Cijena za j.m.: 3,99 kn/kg
Redovna cijena: 2,00 kn/kom
Akcija vrijedi do: 11.08.2021
(9)
1
60 kn/kom
kom

Baby špinat 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(7)
9
99 kn/kom
kom

Špinat 400 g

Cijena za j.m.: 37,48 kn/kg
(2)
14
99 kn/kom
kom

Slični recepti