Svinjetina pečena s malinama i ribizlima.jpg

Svinjetina pečena s malinama i ribizlima

(0)

Meso nasolite 2 sata prije pečenja. Pomiješajte oba pekmeza, dodajte svježe maline i ribizle, promiješajte i ukuhajte da dobijete gusti pekmez.

Meso premažite svinjskom masti i pecite na 180 °C. Nakon 40 minuta pečenja meso premažite četvrtinom pekmeza, nastavite peći, premažite meso još 3 puta, otprilike svakih 15 minuta.

Meso pecite oko 90 minuta, pustite da se stabilizira 20 minuta, narežite, dekorirajte listićima svježe mente, poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema < 60 min 4

Sastojci

  • 1,2 kg svinjskog buta (orah)
  • 200 g pekmeza od šipka
  • 100 g pekmeza od brusnica
  • 80 g svježih malina
  • 60 g svježih ribizla
  • 100 g svinjske masti
  • sol
  • listići svježe mente

Slični recepti