Konzum_sunka_kuhana_u_vinu.jpg

Šunka kuhana u vinu

(0)

Uklonite mrežicu s rolane lopatice i prema tragovima ureza mrežice zarežite meso stvarajući dekorativan uzorak, ali i prostor unutar kojeg će se umak zadržavati.

U posudu za pečenje od lijevanog željeza stavite maslac pa dinstajte nasjeckani mladi luk i češnjak na laganoj vatri, 5 minuta. Dodajte senf i med, prstohvat soli i papar.

Podlijte vinom i vodom pa dodajte šunku. Kuhajte 10 minuta poklopljeno pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C.

Pecite pola sata poklopljeno pa izvadite i prelijte sokovima u kojima se šunka peče. Nakon još pola sata ponovite postupak. Potom otklopite i počnite polijevati šunku u intervalima od 10 minuta.

Nakon ukupno 2 sata pečenja šunka bi trebala biti gotova. Ostavite 10 minuta da odstoji pa narežite na tanke kriške. Po želji premažite kriške sokovima od pečenja koje ste reducirali na štednjaku i procijedili. Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

  • cca 1 kg K Plus rolane lopatice
  • 10 g meda
  • 10 g senfa
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 vezica mladog luka
  • 40 g K Plus maslaca
  • 3 dl bijelog vina
  • 1 dl vode
  • sol
  • papar

Pip Med bagrem 350 g

Cijena za j.m.: 114,26 kn/kg
(1)
39
99 kn/kom
kom
AKCIJA -35% %

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 43,96 kn/kg
Redovna cijena: 16,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(3)
10
99 kn/kom
kom

Slični recepti