Konzum_sunka_kuhana_u_vinu.jpg

Šunka kuhana u vinu

(0)

Uklonite mrežicu s rolane lopatice i prema tragovima ureza mrežice zarežite meso stvarajući dekorativan uzorak, ali i prostor unutar kojeg će se umak zadržavati.

U posudu za pečenje od lijevanog željeza stavite maslac pa dinstajte nasjeckani mladi luk i češnjak na laganoj vatri, 5 minuta. Dodajte senf i med, prstohvat soli i papar.

Podlijte vinom i vodom pa dodajte šunku. Kuhajte 10 minuta poklopljeno pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C.

Pecite pola sata poklopljeno pa izvadite i prelijte sokovima u kojima se šunka peče. Nakon još pola sata poklopljeno ponovite postupak. Potom otklopite i počnite polijevati šunku u intervalima od 10 minuta.

Nakon ukupno 2 sata pečenja šunka bi trebala biti gotova. Ostavite 10 minuta da odstoji pa narežite na tanke kriške. Po želji premažite kriške sokovima od pečenja koje ste reducirali na štednjaku i procijedili.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
MultiPlus BONUS

PIP med cvjetni 900 g

BONUS +4,00 kn
Cijena za j.m.: 59,99 kn/kg
Akcija vrijedi do: 16.06.2020
(1)
53
99 kn/kom
kom

PIP med bagrem 350 g

Cijena za j.m.: 114,26 kn/kg
(0)
39
99 kn/kom
kom

Češnjak 150 g

Cijena za j.m.: 59,93 kn/kg
(3)
8
99 kn/kom
kom

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 67,96 kn/kg
(1)
16
99 kn/kom
kom

Slični recepti

Pašticada
Pašticada
Srednje složena priprema > 60 min 8

Pašticada