Srdele iz pećnice.jpg

Srdele iz pećnice

(0)

Pećnicu zagrijte na 220°C.

Povrće dobro operite, ogulite i narežite na ploške debljine 5 milimetara. Složite u dublji pleh, dobro posolite, popaprite, zalijte polovicom maslinovog ulja i promiješajte tako da su sve ploške obložene uljem i solju.

Pecite 45 minuta, miješajući na pola pečenja.

Nakon 45 minuta srdele prelijte s ostatkom ulja, posolite i promiješajte.

Rasporedite po pečenom povrću, dodajte rajčice i podlijte s malo vina.

Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta, dok srdele nisu dobile boju. Gotovo pečenje pospite sjeckanim češnjakom i peršinom.

Dobar tek!!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 3

Sastojci

  • 500 g srdela
  • 800 g krumpira
  • 400 g miješanog korjenastog povrća po želji (mrkva, celer, peršin, slatki krumpir)
  • 100 gcherry rajčica
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • sol, papar

Naruči sastojke

Krumpir mladi

Cijena za j.m.: 5,99 kn/kg
(12)
5
99 kn/kg
kg
AKCIJA -26% %

Vina Belje Graševina Kvalitetno vino 1 l

Cijena za j.m.: 21,99 kn/l
Redovna cijena: 29,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 11.08.2021
(1)
21
99 kn/kom
kom

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Slični recepti