Konzum-recept_srdela.jpg

Srdele u savuru ili marinirane srdele

(2)

Srdele očistite. Odstranite im glavu i utrobu, očistite ostatak krljušti i isperite. Ocijedite pa uvaljajte u oštro brašno.

Pržite u zagrijanom ulju pa posložite na papir da ocijedite višak masnoće. Posolite.

Na maslinovom ulju na srednjoj temperaturi 10 minuta dinstajte luk i češnjak, kojem ste dodali šećer i sol. Podlijte vodom i octom, dodajte začine i limun te zagrijavajte dok smjesa nije prokuhala pa nastavite kuhati još 3 minute.

Prelijte preko isprženih srdela koje ste složili u posudu ili teglu. Čuvajte 3-4 dana u hladnjaku i jedite po želji. Servirajte s kruhom.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(1)
(0)
(0)
(0)

Naruči sastojke

AKCIJA -33% %

Srdela svježa pakirano

Cijena za j.m.: 11,99 kn/kg
Redovna cijena: 10,84 kn/kom
Akcija vrijedi do: 01.04.2020
(0)
7
19 kn/kom
kom

Luk ljubičasti

Cijena za j.m.: 8,99 kn/kg
(0)
8
99 kn/kg
kg

Češnjak 150 g

Cijena za j.m.: 59,93 kn/kg
(1)
8
99 kn/kom
kom

Limun

Cijena za j.m.: 14,99 kn/kg
(2)
14
99 kn/kg
kg

Slični recepti