Srdele u savuru ili marinirane srdele

Srdele očistite. Odstranite im glavu i utrobu, očistite ostatak krljušti i isperite. Ocijedite pa uvaljajte u oštro brašno.

Pržite u zagrijanom ulju pa posložite na papir da ocijedite višak masnoće. Posolite.

Na maslinovom ulju na srednjoj temperaturi 10 minuta dinstajte luk i češnjak, kojem ste dodali šećer i sol. Podlijte vodom i octom, dodajte začine i limun te zagrijavajte dok smjesa nije prokuhala pa nastavite kuhati još 3 minute.

Prelijte preko isprženih srdela koje ste složili u posudu ili teglu. Čuvajte 3-4 dana u hladnjaku i jedite po želji. Servirajte s kruhom.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(2)
(1)
(0)
(0)
(0)