Konzum-recept_srdela.jpg

Srdele u savuru ili marinirane srdele

(3)

Srdele očistite. Odstranite im glavu i utrobu, očistite ostatak krljušti i isperite. Ocijedite pa uvaljajte u oštro brašno.

Pržite u zagrijanom ulju pa posložite na papir da ocijedite višak masnoće. Posolite.

Na maslinovom ulju na srednjoj temperaturi 10 minuta dinstajte luk i češnjak, kojem ste dodali šećer i sol. Podlijte vodom i octom, dodajte začine i limun te zagrijavajte dok smjesa nije prokuhala pa nastavite kuhati još 3 minute.

Prelijte preko isprženih srdela koje ste složili u posudu ili teglu. Čuvajte 3-4 dana u hladnjaku i jedite po želji. Servirajte s kruhom.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(2)
(1)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema < 30 min 2

Sastojci

  • 500 g očišćene srdele (oko 800 g neočišćene)
  • 70 g oštrog brašna
  • suncokretovo ulje za prženje
  • 1 dl K plus maslinovog ulja
  • 4 manja luka (260 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ žličice majčine dušice
  • ½ žličice origana
  • 1 žličica listića ružmarina
  • 1 list lovora
  • ½ žličice papra
  • 1 kriška limuna
  • sol
  • 15 g šećera
  • 2 dl K plus vinskog octa
  • 1 dl vode

Naruči sastojke

Srdela svježa pakirano

Cijena za j.m.: 18,07 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.6 kg
(1)
10
84 kn/kom
kom
AKCIJA -22% %

K Plus Extra djevičansko maslinovo ulje 1 l

Cijena za j.m.: 34,99 kn/l
Redovna cijena: 44,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 03.08.2021
(2)
34
99 kn/kom
kom

Luk ljubičasti 4/1

Cijena za j.m.: 10,65 kn/kg
(1)
7
99 kn/kom
kom

Luk ljubičasti

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
(3)
7
99 kn/kg
kg

Limun

Cijena za j.m.: 14,99 kn/kg
(4)
14
99 kn/kg
kg

Slični recepti