Sporo pecena svinjetina.jpg

Sporo pečena svinjetina s umakom od vrhnja i češnjaka

(0)

Svinjsku lopaticu narežite na 4 manja komada pa je dobro posolite. Dodajte joj žličicu dimljene paprike, žličicu češnjaka u granulama, svježe mljeveni papar, pola žličice smeđeg šećera i 1 ljubičasti luk nasjeckan na tanke polumjesece.

Sve dobro promiješajte i stavite u pećnicu zagrijanu na 160°C. Prekrijte aluminijskom folijom pa pecite 2 h na niskoj temperaturi te provjerite konzisteniciju mesa i količinu tekućine u plehu.Ako je pleh suh dodajte 1 dl vode i pecite otkriveno još 1 h. Meso bi trebalo biti potpuno mekano i raslojavati se kada ga dotaknete. Natrgajte meso uz pomoć dvije vilice, dodajte mu 0,5 dl barbecue umaka i dobro promiješajte.

Kiselom vrhnju dodajte dva protisnuta ili jako sitno nasjeckana češnja češnjaka i lagano posolite.Servirajte svinjetinu u lađicama od lista salate, s umakom od vrhnja i svježim rajčicama.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min 2

Sastojci

  • 800 g svinjska lopatica (ili but)
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • ½ žličice smeđeg šećera
  • sol, papar
  • 1 ljubičasti luk
  • 0,5 dl barbecue umaka
  • 360 g kiselog vrhnja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 manje glavice salate
  • 250 g rajčice

Trebat će vam

Luk ljubičasti 4/1

Cijena za j.m.: 10,65 kn/kg
(1)
7
99 kn/kom
kom

Luk ljubičasti

Cijena za j.m.: 7,99 kn/kg
(3)
7
99 kn/kg
kg

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Salata kristal

Cijena za j.m.: 29,95 kn/kg
(9)
5
99 kn/kom
kom

Rajčica Grapolo

Cijena za j.m.: 12,99 kn/kg
(8)
12
99 kn/kg
kg

Rajčica

Cijena za j.m.: 8,99 kn/kg
(4)
8
99 kn/kg
kg

Provjerite imate li

MultiPlus BONUS

Riopak Smeđi šećer 750 g

BONUS +3,00 kn/kom
Cijena za j.m.: 17,32 kn/kg
Akcija vrijedi do: 31.08.2021
(0)
12
99 kn/kom
kom

Slični recepti