Sočna čoko torta.jpg

Sočna čoko torta

(1)

Skuhajte 300 ml vrlo jake crne kave. Pećnicu zagrijte na 190 °C. Čokoladu natrgajte, dodajte maslac i 1 žlicu kave i uz stalno miješanje otopite na pari. Maknite s vatre i malo ohladite.

Jaja i žumanjke pjenasto miksajte 5 minuta uz postupno dodavanje šećera. Pomiješajte brašno, bademe i cimet i pažljivo umiješajte u smjesu s jajima. Na kraju dodajte čokoladu s maslacem i ujednačite smjesu.

Kalup promjera 22 cm obložite papirom za pečenje, uljite smjesu i pecite oko 30 minuta. Neka se malo ohladi u kalupu pa je izvadite iz kalupa i stavite na tanjur. Ponovo stavite obruč oko torte.

Za preljev, kuhajte preostalu kavu, šećer i cimet da dobijete sirup. Drvenim štapićem izbodite tortu i prelijte sirupom u 2-3 navrata. Nakon svakog zalijevanja preljevom pričekajte da se kava fino upije. Ostavite preko noći da se prožme. Prije posluživanja maknite kalup i tortu pospite grubo ribanom čokoladom.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Složena priprema 30 - 60 min 8

Sastojci

  • 200 g čokolade sa 72% kakaa
  • 120 g maslaca
  • 1 žlica crne kave
  • 4 jaja
  • 2 žumanjka
  • 120 g smeđeg šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 2 žličice cimeta

Preljev:

  • 300 ml crne kave
  • 120 g smeđeg šećera malo cimet

Posip:

  • 150 g mliječne čokolade
  • 150 g tamne čokolade sa 72% kakaa

Biskvit

AKCIJA -20% %

Dukat Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 63,96 kn/kg
Redovna cijena: 19,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 11.08.2021
(7)
15
99 kn/kom
kom
MultiPlus BONUS

Riopak Smeđi šećer 750 g

BONUS +3,00 kn/kom
Cijena za j.m.: 17,32 kn/kg
Akcija vrijedi do: 31.08.2021
(0)
12
99 kn/kom
kom

Preljev

MultiPlus BONUS

Riopak Smeđi šećer 750 g

BONUS +3,00 kn/kom
Cijena za j.m.: 17,32 kn/kg
Akcija vrijedi do: 31.08.2021
(0)
12
99 kn/kom
kom

Posip

Slični recepti