SLOŽENAC OD KELJA, RIŽE I GLJIVA.jpg

Složenac od kelja, riže i gljiva

(0)

Stavite kuhati rižu u blago posoljenu vodu. U međuvremenu sitno nasjeckajte luk i popržite na 50 ml maslinovog ulja, dodajte sitno ribani celer i peršin, popržite stalno miješajući, dodajte sjeckane gljive i češnjak. Popržite

2 – 3 minute pa začinite solju i paprom.

Listovima kelja nožem stanjite zadebljanje i blanširajte ih. Kuhanu rižu dodajte u gljive i promiješajte.

Za bešamel, svijetlo popržite brašno na maslacu, stalno miješajući zalijte mlijekom, umiješajte vrhnje, posolite i kuhajte 15 – 20 minuta.

Posudu za pečenje premažite preostalim maslinovim uljem, rasporedite gljive i rižu, poravnajte, pokrijte listovima kelja, premažite bešamelom, pospite ribanim Grana Padanom.

Stavite u pećnicu na 200 °C i pecite 15 minuta.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 400 g kelja
  • 200 g riže
  • 150 g šampinjona
  • 150 g crvenog luka
  • 80 g celera
  • 80 g peršina
  • 1 – 2 režnja češnjaka
  • 60 – 80 ml maslinovog ulja
  • sol, papar

Bešamel umak:

  • 60 g maslaca
  • 60 g brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g Grana Padana
  • Sol

Slični recepti