kruh.jpg

Slatki kruh s bundevom

(1)

Za pire od bundeve narežite 500 g očišćene bundeve na sitne kockice (1 cm*1 cm) te stavite kuhati u poklopljenu posudu na srednju vatru s 1 dl vode. Nakon 15 minuta bundeva bi trebala biti kuhana. Usitnite u pire štapnim mikserom i kuhajte još tri minute otklopljeno da se dio vode reducira. Ostavite da se pire rashladi.

Zagrijte pećnicu na 180° C stupnjeva. Spustite rešetku sa sredine na donji držač. U posudi promiješajte jaja, šećer, vanilin šećer i smeđi šećer. Dodajte potrebnu količinu pirea od bundeve, rastopljeni maslac i sok od naranče te dobro promiješajte. Prosijte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić i sol. Dodajte u mokre sastojke i promiješajte tako da su sastojci tek sjedinjeni. Dodajte sjemenke bundeve, orahe i grožđice i promiješajte još jednom sasvim lagano. Prebacite smjesu u kalup za pečenje koji ste namastili s malo maslaca i prekrili komadom papira za pečenje pa pecite 55-60 minuta ili dok čačkalica koju ste umetnuli u kolač ne izađe čista.

Prije rezanja sačekajte da se kruh potpuno ohladi. Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema > 60 min

Sastojci

  • 340 g pirea od bundeve
  • 2 K plus jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 Sweet chef vanilin šećer
  • 110 g K Plus maslaca
  • 60 ml soka od naranče
  • 220 g glatkog brašna
  • 1/2 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica Sweet chef prašak za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • 50 g Garden Good bučinih sjemenki
  • 50 g Garden Good oraha
  • 20 g Garden Good grožđica

Slični recepti