Slane buhtle.jpg

Slane buhtle punjene mljevenim mesom i sirom

(1)

U toplo mlijeko dodajte šećer i kvasac i ostavite par minuta tako da se kvasac aktivira. Brašnu dodajte sol, aktivirani kvasac, jaje, žumanjak i rastopljeni maslac te ručnim mikserom mijesite oko 10 minuta dok niste dobili glatko tijesto. Prekrijte folijom za svježinu i ostavite na toplom da se diže oko 1 sat.

Na ulju karamelizirajte sitno nasjeckani luk, na laganoj vatri, oko 10 minuta. Dodajte mljeveno meso i dinstajte dok nije kuhano pa dodajte žličicu kečapa i ugasite vatru. Posolite i popaprite.

Premijesite tijesto pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite na kvadrate. Na svaki stavite žličicu dinstanog mljevenog mesa i žlicu sira i zatvorite rubove tijesta.

U tavu premazanu maslacem i obloženu papirom za pečenje stavljajte buhtle šavom prema dolje. Ostavite da se dižu 20 minuta pa premažite razmućenim bjelanjkom, pospite sjemenkama sezama te pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C, na donjoj rešetki, 35-40 minuta.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema > 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 450 g glatkog brašna
  • 200 ml K plus mlijeka
  • 1 vrećica kvasca
  • 10 g šećera
  • 5 g soli
  • 1 K plus jaje + 1 žumanjak
  • 50 g K plus maslaca

Punjenje:

  • 15 ml ulja
  • ½ luka
  • 1 žličica kečapa
  • 200 g mljevenog mesa
  • 300 g sira
  • bjelanjak za premazivanje
  • sezamove sjemenke

Slični recepti