Slana savijača od krumpira i slanine

Nasjeckajte slaninu i luk i krumpir na sitne kockice.

Stavite na suhu tavu, na laganu vatru i pržite povremeno miješajući 5 minuta. Kad je slanina pustila dio masnoće pojačajte vatru na srednju jačinu, dodajte krumpir nasjeckan na sitne kockice i kuhajte miješajući 7 minuta.

Posolite i dobro popaprite. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

List za savijaču premažite kistom koji umačete u smjesu mineralne vode i 2 žlice ulja te potom poklopite s drugim, suhim listom.

Stavite lagano rashlađeni nadjev na polovicu lista, po dužoj strani.

Čvrsto zarolajte, svijajući krajeve prema unutra.

Stavljajte na neprianjajući pleh sa spojem okrenutim prema dolje.

Kada ste zarolali 4 savijače površinu također premažite ostatkom vode i ulja. Pecite 35 minuta.

Servirajte toplo, uz kiselo vrhnje.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)