Konzum_recept_savijaca.jpg

Slana savijača od krumpira i slanine

(0)

Nasjeckajte slaninu i luk i krumpir na sitne kockice.

Stavite na suhu tavu, na laganu vatru i pržite povremeno miješajući 5 minuta. Kad je slanina pustila dio masnoće pojačajte vatru na srednju jačinu, dodajte krumpir nasjeckan na sitne kockice i kuhajte miješajući 7 minuta.

Posolite i dobro popaprite. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

List za savijaču premažite kistom koji umačete u smjesu mineralne vode i 2 žlice ulja te potom poklopite s drugim, suhim listom.

Stavite lagano rashlađeni nadjev na polovicu lista, po dužoj strani.

Čvrsto zarolajte, svijajući krajeve prema unutra.

Stavljajte na neprianjajući pleh sa spojem okrenutim prema dolje.

Kada ste zarolali 4 savijače površinu također premažite ostatkom vode i ulja. Pecite 35 minuta.

Servirajte toplo, uz kiselo vrhnje.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 8 K plus listova za pitu i savijaču
  • 120 g slanine
  • 600 g krumpira
  • 150 g luka
  • sol
  • papar
  • 1 dl mineralne vode
  • 30 ml ulja
  • K plus Kiselo vrhnje

Naruči sastojke

Belje Dimljena slanina

Cijena za j.m.: 109,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.4 kg
(10)
44
00 kn/kom
kom

Krumpir 1,5 kg

Cijena za j.m.: 7,33 kn/kg
(10)
10
99 kn/kom
kom

Luk žuti 1 kg

Cijena za j.m.: 6,99 kn/kg
(3)
6
99 kn/kom
kom

Slični recepti

Punjene paprike
Punjene paprike
Srednje složena priprema > 60 min 4 osobe

Punjene paprike

Sataraš
Sataraš
Srednje složena priprema > 60 min 4 osobe

Sataraš