rizoto 1920x857.jpg

Skradinski rižoto

(0)

Skuhajte temeljac. Teletinu narežite na kockice, luk sitno nasjeckajte. U posudi s debelim dnom, na laganoj vatri, zagrijte ulje pa dodajte luk. Dinstajte 15 minuta miješajući, dok luk nije staklast i aromatičan.

Dodajte teletinu i dinstajte miješajući dok se svi sokovi ne posuše. Počnite podlijevati temeljcem, žlicu po žlicu, stalno miješajući. Kuhajte na laganoj vatri barem 6 do 8 sati. Čitavo vrijeme vatra treba biti lagana i temeljac treba dodavati malo po malo. Kad se prethodni dodatak temeljca isuši, dodajte novu žlicu. Posudu s debelim dnom koristite tako da se toplina ravnomjerno raspoređuje i jelo ne zagara.

Nakon 6 sati dobit ćete gustu, tamniju smjesu, nalik pašteti. Smjesu posolite i popaprite pa dodajte rižu. Nastavite podlijevati temeljcem i miješati dok riža nije kuhana (nakon dodavanja riže trebat će vam još ~ 1,2 l temeljca).

Dodajte 40 g ribanog sira, malo ribanog muškatnog oraščića i provjerite nedostaje li jelu soli i papra te dobro promiješajte. Servirajte s ribanim sirom. Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 50 ml ulja
  • 500 g luka
  • 600 g teletine (ruža)
  • 300 g K Plus arborio riže
  • 80 g K Plus ribani sir
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar
  • ~3 l temeljca (junetina, kokoš, grincajg, luk)

Naruči sastojke

Luk crveni

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
(6)
4
99 kn/kg
kg

PIK Juneća koljenica bez kosti

Cijena za j.m.: 59,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.6 kg
(2)
35
99 kn/kom
kom

Slični recepti