Škotska jaja.jpg

Škotska jaja

(0)

Kruh namočite u mlijeko. Luk sitno nasjeckajte i popržite na tavi da uvene. Luk dodajte u ocijeđeni kruh, dodajte sitno sjeckani peršin, protisnuti češnjak, meso, sol, papar, promiješajte i na kraju dodajte 1 jaje, dobro promiješajte.

4 jaja kuhajte 4-5 minuta, ohladite i ogulite. Pripremite brašno, krušne mrvice, razmutite jaje.

Zagrijte ulje u dubljoj tavi. Smjesu mesa podijelite na 4 dijela. Uzmite četvrtinu, na dlanu oblikujte pljeskavicu, u sredinu stavite jaje, zatvorite mesom kao vrećicu i rukama oblikujte kuglu. Pazite da je jaje obloženo sa svih strana.

Uvaljajte u brašno, jaje pa krušne mrvice, pecite jedno po jedno, okrečite velikom žlicom da se jednolično ispeče i ne izgubi oblik.

Odložite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Za umak, razmutite mileram i majonezu, malo posolite.

Jaja poslužite uz potočarku, začinite po želji svježe mljevenim paprom i umak od majoneze.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 500 g mljevene svinjetine
  • 1 veća šnita starog kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2-3 grančice svježeg peršina
  • 6 jaja
  • Sol, papar
  • 100 g oštrog brašna
  • 150 g krušnih mrvica
  • 200 ml ulja za pečenje
  • 100 g salate potočarke

Umak:

  • 60 g majoneze
  • 60 g milerama
  • Šareni papar

Slični recepti