SENDVIČ S BEŠAMELOM.jpg

Sendvič s bešamelom

(0)

Na maslacu zabijelite brašno, maknite s vatre pa stalno miješajući ulijte smjesu mlijeka i vrhnja, vratite na vatru, kuhajte petnaestak minuta. Dodajte narezani topljeni sir, začinite solju i muškatnim oraščićem i miješajte da se sir otopi. Stavite umak sa strane da se hladi.

U ohlađeni umak umiješajte žumanjke i ribani Grana Padano. Kruh tostirajte, premažite maslacem, stavite šunku, sir, poklopite drugom šnitom i stavite u posudu za pečenje.

Sendviče obilno premažite bešamelom i zapecite pod gornjim grijačem do željene boje. Začinite ih svježe mljevenim paprom, pospite sitno sjeckanim peršinom, dijagonalno prerežite i poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 4 komada kruha za tost
  • 60 – 80 g maslaca
  • 160 g šunke
  • 160 g gauda sira

Bešamel umak:

  • 60 g maslaca
  • 60 g brašna
  • 100 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g topljenog sira
  • 2 žumanjka
  • 30 g Grana Padana
  • sol, muškatni oraščić
  • papar u zrnu
  • 1 – 2 grančice svježeg peršina

Slični recepti