Sendvic od junetine.jpg

Sendvič od naglo pečene junetine s tzatziki umakom

(1)

Juneće odreske nalupajte batom za meso pa posolite, popaprite i zalijte limunovim sokom i maslinovim uljem. Ostavite meso da se marinira u hladnjaku, barem pola sata.

Krastavac naribajte te posolite da pusti višak vode. Nakon 10 minuta ga ocijedite pa mu dodajte koricu i sok polovice limuna, jogurt i jako sitno nasjeckani češnjak.

Dobro zagrijte tavu. Pecite odreske na jakoj vatri 1 minutu sa svake strane pa ostavite da odmore 5 minuta. Narežite na trakice.

U somun slažite tzatziki umak, trakice junetine, rikulu i cherry rajčice.


Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema 30 - 60 min 2

Sastojci

  • 400 g junećeg odreska (od lopatice ili buta)
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 20 ml limunovog soka
  • 180 g čvrstog jogurta
  • 160 g krastavca
  • korica i sok polovice limuna
  • 1 češanj češnjaka
  • sol, papar
  • 2 somuna
  • Cherry rajčice
  • Rikula

Trebat će vam

PIK Juneći but bijela pisanica

Cijena za j.m.: 89,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.5 kg
(1)
45
00 kn/kom
kom

Limun

Cijena za j.m.: 16,99 kn/kg
(4)
16
99 kn/kg
kg

Krastavci

Cijena za j.m.: 9,99 kn/kg
(2)
9
99 kn/kg
kg

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Rukola 100 g

Cijena za j.m.: 79,90 kn/kg
(5)
7
99 kn/kom
kom

Slični recepti