foto 1920x8573.jpg

Salata od ječma i brokule s pečenim jajem

(0)

Isperite ječam i stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. Operite i očistite brokulu te je narežite na manje komade. Nakon 20 minuta iznad ječma umetnite posudu za kuhanje na pari i položite brokulu. Parite 7 minuta dok se ječam nastavlja kuhati.

Za to vrijeme pripremite preljev. U posudu stavite med, senf, limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar i promiješajte pjenjačom. Brokulu prebacite u zdjelu za salatu i prelijte pripremljenim umakom. Dobro promiješajte pa dodajte ocijeđeni ječam. Provjerite nedostaje li jelu soli i papra.

Na srednju do laganu vatru stavite KitchenAid tavu. U nju pažljivo stavite jaja i pecite poklopljeno dok bjelanjak nije potpuno kuhan, a žumanjak je još uvijek tekući. Servirajte na salati.


Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 2

Sastojci

  • 200 g ječma
  • 1 brokula
  • 2 jaja
  • 2 žličice meda
  • 2 žličice senfa
  • 25 ml limunovog soka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar

Naruči sastojke

Brokula

Cijena za j.m.: 19,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.5 kg
(5)
10
00 kn/kom
kom
AKCIJA -9%

Podravka Senf Estragon original 350 g

Cijena za j.m.: 28,54 kn/kg
Redovna cijena: 10,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 10.08.2021
(2)
9
99 kn/kom
kom

Limun

Cijena za j.m.: 14,99 kn/kg
(4)
14
99 kn/kg
kg

Slični recepti